ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Κύκλος Ημερίδων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με θέμα: «Νέοι και Εθισμός στο Διαδίκτυο, Ψηφιακή Νοημοσύνη και Ασφάλεια»

Το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, διοργανώνουν Κύκλο Ημερίδων με θέμα «Νέοι και Εθισμός στο Διαδίκτυο, Ψηφιακή Νοημοσύνη και Ασφάλεια».

Στις Ημερίδες θα συμμετάσχουν μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολείων της Θεσσαλίας και Εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των Εφήβων στα ζητήματα που αφορούν τον εθισμό τους στο διαδίκτυο, την ψηφιακή νοημοσύνη και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Η πρώτη Ημερίδα του κύκλου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2025, στο Βόλο, στο Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητρόπολης, με ώρα έναρξης 10:30 π.μ.

Οι τρεις επόμενες ημερίδες θα διεξαχθούν στις πόλεις των Τρικάλων, της Λάρισας και της Καρδίτσας, στις 28 Μαρτίου, στις 4 και 11 Απριλίου, αντίστοιχα.

Στην Ημερίδα του Βόλου θα συμμετέχουν ως εισηγητές:

– Χ. Μπουκώρος, Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης –

– Δρ Κ. Σιώμος, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο – Εθισμός στο Διαδίκτυο & Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων στην Ψηφιακή Εποχή

– Ε. Μαρκάκη, Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπεύτρια, Πραγματογνώμων – Online Εφηβεία: Εθισμός ή Νέα Κανονικότητα

– Γ. Σκόνδρας, Ανθυπαστυνόμος, Αστυνομικός Σύνδεσμος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο Νομό Μαγνησίας – Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο, Διαδικτυακές Απειλές και Μέτρα Προστασίας

Η Ημερίδα θα προβάλλεται με live streaming στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα είναι διαθέσιμη για όλους στον παρακάτω σύνδεσμο:

Σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Γιάννης Αναστασίου επισημαίνει: «Η Ψηφιακή Εποχή και η Τεχνητή Νοημοσύνη προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες, κρύβει όμως κινδύνους και νέες προκλήσεις. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους νέους, την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς και τους θεσμικούς φορείς, ώστε να συμβάλουμε στην ασφαλή πλοήγηση των εφήβων στο διαδίκτυο, δείχνοντας την κατεύθυνση της συνεργασίας όλων, με ατομική γνώση και ευθύνη».

Τελευταία άρθρα

Μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Αχαΐας

Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών της Αχαΐας και η διευθέτηση των ρεμάτων σε όλη την…

47 λεπτά ago

Εκδήλωση για τον εθελοντισμό στο Αιγάλεω

Αφιερωμένη στη βράβευση των εθελοντών και χορηγών των δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ήταν η εκδήλωση που…

59 λεπτά ago

Βολές Β. Σίμου στο ΥΠΕΝ για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Στις επιπτώσεις από τη λειτουργία της χωματερής και τη διαχείριση των απορριμμάτων, με γνώμονα την…

2 ώρες ago

Μέτρα για την αντιπυρική περίοδο στο Ίλιον

Την υποχρέωση των πολιτών να καθαρίσουν οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που τους ανήκουν μέχρι και…

2 ώρες ago

Έναρξη καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στο Μαρούσι

Έκκληση στους δημότες να συμμετέχουν ενεργά στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, απευθύνει και…

2 ώρες ago

Συνεχή τα κρούσματα δολιοφθοράς στο δήμο Ζίτσας

Με μηνύσεις απαντά στα αλλεπάλληλα περιστατικά δολιοφθοράς που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στην πλατεία Δημαρχείου…

2 ώρες ago