Στην υπογραφή μιας ακόμη εργολαβικής σύμβασης για τον ηλεκτροφωτισμό γηπέδου προέβη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Εκσυγχρονισμού Αθλητικών Υποδομών, που η Περιφέρεια υλοποιεί σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα προκειμένου να υποστηριχτούν οικονομικά οι Δήμοι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην ανάγκη συντήρησης και βελτίωσης των δημοτικών χώρων άθλησης.
Μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο, έναντι συνολικού ποσού 113.878,91 ευρώ, για την εκτέλεση του έργου «Ηλεκτροφωτισμός Γηπέδου Μαριτσών» στο νησί της Ρόδου. Το έργο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου 2021 – 2025, κατόπιν υπογραφής Διαβαθμιδικής Σύμβασης με τον Δήμο Ρόδου, βάσει της οποίας η Περιφέρεια ανέλαβε και την υλοποίησή του.
Αντικείμενο του έργου είναι η ηλεκτρολογική εγκατάσταση για τον επαρκή φωτισμό του γηπέδου ποδοσφαίρου Μαριτσών, στη Δημοτική Ενότητα Πεταλουδών, του Δήμου Ρόδου. Προβλέπεται πλήρης αποξήλωση του υπάρχοντος συστήματος φωτισμού του γηπέδου και εγκατάσταση νέου. Το γήπεδο θα φωτίζεται από προβολείς τύπου LED οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε 6 σιδηροϊστούς. Ο ανάδοχος υποχρεούται να ολοκληρώσει το έργο εντός έξι μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.
Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά:
«Ένα Ειδικό Πρόγραμμα, όπως και κάθε σχέδιο, αποδίδει μόνο όταν το υπηρετείς με αφοσίωση. Τα δεκάδες γήπεδα των νησιών μας που έτυχαν της φροντίδας που είχαν ανάγκη, είναι η κληρονομιά του δικού μας Ειδικού Προγράμματος Συντήρησης Αθλητικών Υποδομών. Είναι η εκπλήρωση της δικής μας δέσμευσης στη νεολαία των νησιών μας».
Στην Κυλλήνη, όπου επισκέφθηκε το λιμάνι και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών που εκτελούνται…
Για υπονόμευση της διαχείρισης του νερού από τους δήμους, καθώς και για «αποκλεισμό» τόσο της…
Και για θέματα πολιτικής προστασίας και συγκεκριμένα αντιπυρικών μέτρων έκανα την εμφάνισή τους στο δήμο…
Στην ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών κτιρίων προχωρά ο δήμος Αγίων Αναργύρων- Καματερού, στο πλαίσιο της…
Στην Π.Ε. Ροδόπης συνεχίστηκε ο κύκλος των απολογιστικών παρουσιάσεων του Χριστόδουλου Τοψίδη στις πέντε Περιφερειακές…
Το πλαίσιο «Πελοπόννησος 2035», θέτοντας μια καθαρή πολιτική προτεραιότητα η νέα ΚΑΠ δεν μπορεί να…