ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Νίκος Χαρδαλιάς: Κορυφαίο τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή ο Πολυχώρος των Λιπασμάτων

Στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο, με στόχο την καταγραφή των προτεραιοτήτων και των αναγκών κάθε περιοχής.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του εκεί, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο και ακολούθως μετέβησαν από κοινού στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας, έναν ελεύθερα προσβάσιμο ανοικτό χώρο επίσκεψης και περιπάτου, πλάι στη θάλασσα και δίπλα στα απομεινάρια της Εταιρείας Λιπασμάτων. Εκεί, συζητήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησης και ανάπτυξης του σημείου, με τον κ. Χαρδαλιά να δηλώνει ότι η Περιφέρεια Αττικής επιθυμεί να συνδράμει αποφασιστικά στην ανάπλασή του.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής: «Βρισκόμαστε καθημερινά επί του πεδίου και δεν θα σταματήσουμε να υλοποιούμε έργα με αναπτυξιακό πρόσημο. Συντονίζουμε τις ενέργειές μας μαζί με την πολιτεία και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε στο έργο της περαιτέρω αναβάθμισης και ανάπλασης του Πολυχώρου των Λιπασμάτων, το οποίο αποτελεί τοπόσημο για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή. Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο θα διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίηση της έκτασης και θα προχωρήσει σύντομα στη σχετική παρουσίασή της. Έχουμε τη βούληση να πάρουμε τις επόμενες εβδομάδες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, σε συνεννόηση και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους ιδιοκτησιακά φορείς, ώστε να προωθήσουμε τις βέλτιστες λύσεις που θα ξεπεράσουν τις μέχρι τώρα ατέρμονες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις».

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επίσκεψης στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, ο κ. Χαρδαλιάς, μαζί με τον Δήμαρχο της πόλης Χρήστο Βρεττάκο και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Σταυρούλα Αντωνάκου, ενημερώθηκαν και συζήτησαν για τα έργα που υλοποιούνται εξ’ ολοκλήρου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής στην περιοχή. Μεταξύ άλλων, επισκέφτηκαν και την πρότυπη παιδική χαρά για ΑμεΑ στην Ακτή Κράκαρη, μία από τις πέντε που παραδόθηκαν πρόσφατα στους ισάριθμους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Η παιδική χαρά, έκτασης 480 τ.μ., βρίσκεται σε μια τοποθεσία που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με τη λειτουργικότητα, διαμορφώνοντας έναν σύγχρονο χώρο ψυχαγωγίας και ένταξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει εντάξει συνολικά 13 σημαντικά έργα προς υλοποίηση μέσα στην επόμενη τετραετία στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ. Ανάμεσα σε αυτά που προγραμματίζονται είναι:
•⁠ ⁠η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην περιοχή,
•⁠ ⁠η αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων στη σήραγγα επί της Λεωφόρου Παπανδρέου,
•⁠ ⁠και η συντήρηση και βελτίωση των μεγάλων οδικών αξόνων του Δήμου.

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει με σταθερά βήματα τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, επενδύοντας σε υποδομές που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και αναβαθμίζουν το περιβάλλον των Δήμων του Λεκανοπεδίου.

Τελευταία άρθρα

ATTICA ROOTS FESTIVAL: Ο Omar Faruk Tekbilek στο Ζάππειο για μια μοναδική μυσταγωγική συναυλία

Το Attica Roots Festival, ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του…

18 λεπτά ago

Το πρόβλημα υγείας που δημοσιοποίησε η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου

Σε προγραμματισμένη ιατρική επέμβαση θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα η Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, όπως…

25 λεπτά ago

Στην Καλαμάτα το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 5 έως τις…

2 ώρες ago

O Δήμος Αθηναίων στέκεται ενεργά δίπλα στους κατοίκους της Κυψέλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ζήτησε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια…

2 ώρες ago

Αναβάθμιση της Καραολή & Δημητρίου από τον Δήμο Πειραιά

Σε εξέλιξη εκτεταμένη ασφαλτόστρωση σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.

2 ώρες ago

To ιστορικό Ξενία Καλαμπάκας ξαναήρθε στο φως

Ο δήμος Μετεώρων πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού γύρω από το Ξενία Καλαμπάκας.

3 ώρες ago