Δύο σημαντικές συμβάσεις για την ανασκαφή αρχαιολογικών χώρων στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Ανδρουλάκη.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στις 200.000 ευρώ και κάθε σύμβαση έχει ύψος από 100.000 ευρώ, ποσό που αφορά τις ανασκαφικές έρευνες που θα διεξαχθούν για πέντε έτη, έως το 2029.
Η πρώτη ανασκαφή αφορά τη συστηματική ανασκαφική έρευνα της αρχαίας Δρήρου και η δεύτερη την τρίτη φάση της ανασκαφικής έρευνας του αρχαίου θεάτρου Ιεράπετρας. Στο πλαίσιο υλοποίησης των έργων προβλέπεται η πρόσληψη αρχαιολόγων και ειδικευμένων εργατών για να υλοποιηθούν τα έργα που θα συνδράμουν στην ανάδειξη δύο σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.
Κύριος του έργου είναι η Περιφέρεια Κρήτης –Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και φορέας υλοποίησης και αναθέτουσα αρχή, το Υπουργείο Πολιτισμού με τις υπηρεσίες του και κυρίως την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου.
Τα 8,7 εκατομμύρια ευρώ υπερβαίνει ο συνολικός προϋπολογισμός των έξι νέων έργων που δρομολογεί η…
Η πορεία υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων σε όλη την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς…
Με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτείται ο δήμος Λευκάδας, για την υλοποίηση έργων…
Στα Βίλια στρέφεται το ενδιαφέρον των δημάρχων της Αττικής το Σάββατο, 6 Ιουνίου, οπότε και…
Η εβδομάδα ανακύκλωσης, με στόχο της ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης για…
Οργή και αγανάκτηση στην κοινωνία της Νίκαιας έχουν προκαλέσει οι εκτεταμένες ζημιές που έκαναν άγνωστοι,…