Δύο σημαντικές συμβάσεις για την ανασκαφή αρχαιολογικών χώρων στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Ανδρουλάκη.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στις 200.000 ευρώ και κάθε σύμβαση έχει ύψος από 100.000 ευρώ, ποσό που αφορά τις ανασκαφικές έρευνες που θα διεξαχθούν για πέντε έτη, έως το 2029.
Η πρώτη ανασκαφή αφορά τη συστηματική ανασκαφική έρευνα της αρχαίας Δρήρου και η δεύτερη την τρίτη φάση της ανασκαφικής έρευνας του αρχαίου θεάτρου Ιεράπετρας. Στο πλαίσιο υλοποίησης των έργων προβλέπεται η πρόσληψη αρχαιολόγων και ειδικευμένων εργατών για να υλοποιηθούν τα έργα που θα συνδράμουν στην ανάδειξη δύο σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.
Κύριος του έργου είναι η Περιφέρεια Κρήτης –Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και φορέας υλοποίησης και αναθέτουσα αρχή, το Υπουργείο Πολιτισμού με τις υπηρεσίες του και κυρίως την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου.
Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων οι Συμπληρωματικές Συμβάσεις.
Θα δώσει τη δυνατότητα διακοπών σε 300.000 δικαιούχους σε όλη τη χώρα.
Μέσω της αξιοποίησης των πόρων των Ο.Χ.Ε. μπορεί να γίνει περισσότερο εφικτή η αποκέντρωση.
Πρόκειται για δύο καινούργια πετρελαιοκίνητα ημιφορτηγά, διπλοκάμπινα, αγροτικού τύπου, με αυτόνομο πυροσβεστικό σύστημα.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 σχετικά με τα αποθέματα του…
Μετά τους εορτασμούς του Πάσχα, ξεκίνησε από τον Δήμο Τρικκαίων ο καθαρισμός του Ληθαίου και…