Με αφορμή τα εκατό χρόνια από τον θάνατο του Φραντς Κάφκα, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Χανίων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνουν την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στα Χανιά (Μεγάλο Αρσενάλι), ημερίδα, με τίτλο «Καφκικά Σενάρια στη Διοίκηση και στα Δικαστήρια. Τα όπλα του κυρίου Κ.».
Στην ημερίδα θα προεδρεύσουν ο Αντιπρόεδρος του ΣτΕ Ιωάννης Γράβαρης και ο Καθηγητής της Νομικής του ΕΚΠΑ Σπυρίδων Βλαχόπουλος. Οι ομιλητές θα είναι διοικητικοί δικαστές, δικηγόροι και μέλη της επιστημονικής κοινότητας.
Θα παρουσιαστούν θέματα διοικητικού και συνταγματικού δικαίου σχετικά με τις σύνθετες – και ενίοτε απρόσιτες για τον απλό άνθρωπο – οδούς της δικαστικής και διοικητικής δράσης (κοινοποίηση διοικητικών πράξεων, απόρρητα έγγραφα, ενημέρωση των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ, φορολογικοί έλεγχοι, ακαταδίωκτο βουλευτών και υπουργών, άρση απορρήτου των επικοινωνιών).
Ώρα έναρξης της ημερίδας 09.00.
Τη δυνατότητα σε κάθε δημότη, αλλά και σε κάθε επισκέπτη, να υποβάλει εύκολα και γρήγορα…
Ένα πρωτότυπο παγκάκι «διπλής όψης», το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να επιλέγουν προς…
Μέτρα προστασίας για όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού παίρνουν οι δήμοι, που ανοίγουν…
Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης προχωρά προληπτικά σε έκτακτη εφαρμογή προνυμφοκτονίας σε όλα τα φρεάτια…
Την ενίσχυσης της πρόληψης, της επιχειρησιακής ετοιμότητας και του συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων, έναντι των…
Μια σημαντική θεσμική και οικονομική εξέλιξη για το Πέραμα σηματοδοτεί η απόφαση για τη σύσταση…