ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

H Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Περιφερειών για την Υγεία

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί πλέον μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Περιφερειών για την Υγεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όπως επίσημα ανακοινώθηκε από την επικεφαλής συντονίστρια του Δικτύου, Dr Bettina Menne, με επιστολή που απέστειλε στην Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Άννα Μαστοράκου, καλωσορίζοντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο μεγάλο Δίκτυο των Περιφερειών για την Υγεία της Ευρώπης.

Το Δίκτυο έχει επιτύχει πολλά για την υποστήριξη της περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης της πολιτικής υγείας, με βάση την προσέγγιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «Υγεία για όλους». Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε για πρώτη φορά στην 29η ετήσια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Περιφερειών για την Υγεία (Regional Health Network) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που πραγματοποιήθηκε στην Τεργέστη της Ιταλίας και διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Friuli-Venezia Giulia.

Η ετήσια συνάντηση του Δικτύου, αποτελεί μία κορυφαία ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, που φέρνει κοντά περισσότερες από 40 Περιφέρειες-μέλη και ενδιαφερόμενους φορείς από όλη την Ευρώπη, με στόχο την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, την ενίσχυση της συνεργασίας και την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για την προώθηση της υγείας και της ευημερίας.

Η φετινή συνάντηση, με τίτλο «Ενίσχυση της Κοινοτικής Ευημερίας», περιλάμβανε κεντρικές παρουσιάσεις, στρογγυλές τράπεζες, διαδραστικές συζητήσεις, wisebytes, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, εργαστήρια καινοτομίας, περιηγήσεις και ομαδικές δραστηριότητες, και εστίασε σε κρίσιμα θέματα, όπως:

Την ενίσχυση της περιφερειακής διακυβέρνησης για την υγεία, ιδιαίτερα σε περιόδους πολλαπλών κρίσεων.
Την ενίσχυση προγραμμάτων ψυχικής υγείας.
Την υποστήριξη της υγείας και της ευημερίας των ατόμων της τρίτης ηλικίας (υγιή γήρανση).
Την προώθηση της καινοτομίας στη δημόσια υγεία και την αντιμετώπιση των κοινωνικών και εμπορικών παραγόντων (commercialdeterminants)που επηρεάζουν την υγεία.
Η κ. Μαστοράκου, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμμετείχε, ως ομιλήτρια, σε Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα την «Διακυβέρνηση για την Υγεία» και αναφέρθηκε σε δυο σημαντικά ζητήματα. Συγκεκριμένα, μίλησε για τις στρατηγικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την οικοδόμηση ενός ανθεκτικού συστήματος Δημόσιας Υγείας στο πλαίσιο των πολλαπλών κρίσεων, καθώς και για τα μέτρα που εφαρμόζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την υποστήριξη και την ενίσχυση της υγείας και της ευημερίας των ατόμων της τρίτης ηλικίας.

Με αφορμή τη συμμετοχή της στην ετήσια συνάντηση, η κ. Μαστοράκου δήλωσε: «Η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην ετήσια συνάντηση του Δικτύου των Eυρωπαϊκών Περιφερειών για την Υγεία, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τη διασύνδεση μας με περιφέρειες και φορείς από όλη την Ευρώπη, που μοιράζονται το ίδιο όραμα: τη διασφάλιση της υγείας και της ευημερίας των πολιτών μας. Φιλοδοξούμε να προβάλλουμε την Περιφέρεια Δυτική Ελλάδας στη διεθνή κοινότητα, να ενδυναμώσουμε τη θέση της στον ευρωπαϊκό διάλογο και να υιοθετήσουμε καινοτόμες λύσεις που θα ενισχύσουν την ανθεκτικότητα και την ποιότητα ζωής στη Δυτική Ελλάδα».

Τελευταία άρθρα

Πρόστιμο σε Δήμο για παρεμβάσεις σε χωματόδρομο

Πρόστιμο συνολικού ύψους 14.580 ευρώ στο δήμο Αμοργού για επέμβαση οδοποιίας με τη χρήση μηχανημάτων,…

52 λεπτά ago

Αλλάζει το Πεδίον του Άρεως στο Βόλο

Σε χώρο πρασίνου και αναψυχής μετατρέπεται το Πεδίον του Άρεως στο Βόλο, με την Περιφέρεια…

5 ώρες ago

Στην 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς η Π. Δυτικής Μακεδονίας

Την 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας, που αποτελεί κορυφαίο σταθμό για τον κλάδο της γουνοποιίας και…

5 ώρες ago

Αποκλεισμένο για έκτη μέρα το λιμάνι της Μυτιλήνης

Αποκλεισμένο για έκτη μέρα παραμένει το λιμάνι της Μυτιλήνης, με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και…

5 ώρες ago

«Ψαρεύουν» θύματα προσποιούμενοι δήμαρχο

Το όνομα του δημάρχου της Πάτρας χρησιμοποιούν, μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι άγνωστοι…

6 ώρες ago

Στη Νέα Υόρκη η δήμαρχος Λήμνου

Η δημιουργία μόνιμων διαύλων επικοινωνίας που θα διασφαλίσουν ότι η Λήμνος θα παραμείνει ζωντανή στη…

7 ώρες ago