ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

H Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Περιφερειών για την Υγεία

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί πλέον μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Περιφερειών για την Υγεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όπως επίσημα ανακοινώθηκε από την επικεφαλής συντονίστρια του Δικτύου, Dr Bettina Menne, με επιστολή που απέστειλε στην Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Άννα Μαστοράκου, καλωσορίζοντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο μεγάλο Δίκτυο των Περιφερειών για την Υγεία της Ευρώπης.

Το Δίκτυο έχει επιτύχει πολλά για την υποστήριξη της περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης της πολιτικής υγείας, με βάση την προσέγγιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «Υγεία για όλους». Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε για πρώτη φορά στην 29η ετήσια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Περιφερειών για την Υγεία (Regional Health Network) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που πραγματοποιήθηκε στην Τεργέστη της Ιταλίας και διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Friuli-Venezia Giulia.

Η ετήσια συνάντηση του Δικτύου, αποτελεί μία κορυφαία ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, που φέρνει κοντά περισσότερες από 40 Περιφέρειες-μέλη και ενδιαφερόμενους φορείς από όλη την Ευρώπη, με στόχο την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, την ενίσχυση της συνεργασίας και την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για την προώθηση της υγείας και της ευημερίας.

Η φετινή συνάντηση, με τίτλο «Ενίσχυση της Κοινοτικής Ευημερίας», περιλάμβανε κεντρικές παρουσιάσεις, στρογγυλές τράπεζες, διαδραστικές συζητήσεις, wisebytes, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, εργαστήρια καινοτομίας, περιηγήσεις και ομαδικές δραστηριότητες, και εστίασε σε κρίσιμα θέματα, όπως:

Την ενίσχυση της περιφερειακής διακυβέρνησης για την υγεία, ιδιαίτερα σε περιόδους πολλαπλών κρίσεων.
Την ενίσχυση προγραμμάτων ψυχικής υγείας.
Την υποστήριξη της υγείας και της ευημερίας των ατόμων της τρίτης ηλικίας (υγιή γήρανση).
Την προώθηση της καινοτομίας στη δημόσια υγεία και την αντιμετώπιση των κοινωνικών και εμπορικών παραγόντων (commercialdeterminants)που επηρεάζουν την υγεία.
Η κ. Μαστοράκου, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμμετείχε, ως ομιλήτρια, σε Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα την «Διακυβέρνηση για την Υγεία» και αναφέρθηκε σε δυο σημαντικά ζητήματα. Συγκεκριμένα, μίλησε για τις στρατηγικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την οικοδόμηση ενός ανθεκτικού συστήματος Δημόσιας Υγείας στο πλαίσιο των πολλαπλών κρίσεων, καθώς και για τα μέτρα που εφαρμόζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την υποστήριξη και την ενίσχυση της υγείας και της ευημερίας των ατόμων της τρίτης ηλικίας.

Με αφορμή τη συμμετοχή της στην ετήσια συνάντηση, η κ. Μαστοράκου δήλωσε: «Η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην ετήσια συνάντηση του Δικτύου των Eυρωπαϊκών Περιφερειών για την Υγεία, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τη διασύνδεση μας με περιφέρειες και φορείς από όλη την Ευρώπη, που μοιράζονται το ίδιο όραμα: τη διασφάλιση της υγείας και της ευημερίας των πολιτών μας. Φιλοδοξούμε να προβάλλουμε την Περιφέρεια Δυτική Ελλάδας στη διεθνή κοινότητα, να ενδυναμώσουμε τη θέση της στον ευρωπαϊκό διάλογο και να υιοθετήσουμε καινοτόμες λύσεις που θα ενισχύσουν την ανθεκτικότητα και την ποιότητα ζωής στη Δυτική Ελλάδα».

Τελευταία άρθρα

2,8 εκατ. ευρώ για τη Δημοτική Αγορά Κορίνθου από την Περ. Πελοποννήσου

Η ανάδειξη και η ενεργειακή αναβάθμιση της Δημοτικής Αγοράς Κορίνθου είναι ο στόχος της Περιφέρειας…

36 λεπτά ago

Αντιπαράθεση για το δημοτικό ασθενοφόρο Ασπροπύργου

Στην αντεπίθεση περνά η δημοτική Αρχή Ασπροπύργου, προσπαθώντας να αποκαταστήσει την πραγματικότητα σχετικά με τη…

1 ώρα ago

«Όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου σε εργασίες στο Ρέμα Τραχώνων

Ομόφωνα κατά της εκτέλεσης εργασιών εκσκαφής στην εκβολή του ρέματος Τραχώνων εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο…

1 ώρα ago

Έντονα καιρικά φαινόμενα μέχρι την Τρίτη σε όλη τη χώρα

Σε κινητοποίηση βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, τόσο από το αρμόδιο υπουργείο, όσο και από…

3 ώρες ago

Η μεξικανική γιορτή «Día de los Muertos» στο δήμο ΒΒΒ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης υποδέχεται την Κυριακή, 1η Νοεμβρίου, τη…

3 ώρες ago

Γκράβα – Χάρης Δούκας: Κοντά στην επαναλειτουργία τα σχολεία

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως εισέρχεται η διαδικασία επαναλειτουργίας των σχολείων στο συγκρότημα της Γκράβας,…

18 ώρες ago