ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα για κρίσιμα ζητήματα

Το φλέγον θέμα της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινας – Αμυνταίου – Θεσσαλονίκης από τον Φεβρουάριο του 2025 συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης με τον Υφυπουργό Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου κατά τη συνάντησή τους στο πλαίσιο των επισκέψεων του Περιφερειάρχη στην Αθήνα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Υποδομών Νικόλαος Ταχιάος, ο Βουλευτής Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Νίκος Λυσσαρίδης, ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Αμυνταίου Γιάννης Λιάσης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Π.Δ.Μ. Γιώργος Τζίτζικας, Αντιδήμαρχοι, καθώς και στελέχη του Υπουργείου, του ΟΣΕ και της ΓΑΙΟΣΕ.

Η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος Φεβρουαρίου του 2025 και πρόκειται να δοθεί σε κυκλοφορία με την ασφάλεια που απαιτείται.

Όπως τόνισε ο κ. Αμανατίδης: «Είναι μια πολύ θετική έκβαση σε ότι αφορά στη σύνδεση του Αμυνταίου με τη Φλώρινα, τη Θεσσαλονίκη και με τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να δοθεί σαφές χρονοδιάγραμμα του έργου».
Στο πλαίσιο των συναντήσεων του Περιφερειάρχη στην Αθήνα ακολούθησε τεχνική συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα παρουσία του Βουλευτή Γρεβενών Θανάση Σταυρόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών Ιωάννη Τσακνάκη, του Δημάρχου Γρεβενών Κυριάκου Ταταρίδη και του Δημάρχου Δεσκάτης Δημήτρη Κόττα, όπου συμφωνήθηκε η επέκταση του τοπικού προγράμματος του Άξονα 4 (Προσέγγιση LEADER) που διαχειρίζεται η ΑΝΚΟ, εκτός από τον Νομό Κοζάνης όπου εφαρμόζεται, και στα Γρεβενά, με την προσθήκη αντίστοιχων πόρων.

«Μια απόφαση” όπως τόνισε ο κ. Αμανατίδης, “ιδιαίτερα θετική για τα Γρεβενά, έναν τόπο στον οποίο επιβάλλεται να εφαρμόζονται πολιτικές αγροτικής ανάπτυξης με τη μορφή του προγράμματος Leader».

Επίσης συζητήθηκε η ολοκλήρωση ενός πλήρους και λειτουργικού Προγράμματος Υποδομών Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο θα λειτουργεί με γνώμονα τον μετριασμό στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη Δυτική Μακεδονία, εντός των χρονικών περιορισμών του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας 2021-2026, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022, και της ΣΣΚΑΠ 2023-2027, με δημόσια έργα άμεσης προτεραιότητας προς όφελος των αγροτών.

Τελευταία άρθρα

Αλλάζει το Πεδίον του Άρεως στο Βόλο

Σε χώρο πρασίνου και αναψυχής μετατρέπεται το Πεδίον του Άρεως στο Βόλο, με την Περιφέρεια…

2 ώρες ago

Στην 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς η Π. Δυτικής Μακεδονίας

Την 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας, που αποτελεί κορυφαίο σταθμό για τον κλάδο της γουνοποιίας και…

3 ώρες ago

Αποκλεισμένο για έκτη μέρα το λιμάνι της Μυτιλήνης

Αποκλεισμένο για έκτη μέρα παραμένει το λιμάνι της Μυτιλήνης, με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και…

3 ώρες ago

«Ψαρεύουν» θύματα προσποιούμενοι δήμαρχο

Το όνομα του δημάρχου της Πάτρας χρησιμοποιούν, μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι άγνωστοι…

3 ώρες ago

Στη Νέα Υόρκη η δήμαρχος Λήμνου

Η δημιουργία μόνιμων διαύλων επικοινωνίας που θα διασφαλίσουν ότι η Λήμνος θα παραμείνει ζωντανή στη…

4 ώρες ago

Βράβευση δύο νεαρών αθλητριών της Νίκαιας

Δύο νεαρές αθλήτριες, για τις επιδόσεις και τις διακρίσεις τους στον απαιτητικό στίβο των μαχητικών…

5 ώρες ago