Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης – Δομή Γέφυρα, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, διοργάνωσε τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024, το χρονικό διάστημα 16:00-18:00, webinar με θέμα: «ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ».
Το συντονισμό της επιστημονικής ημερίδας είχε ο κ. Ευάγγελος Ι. Χαϊνάς, Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Αναστάσιος Βελισσαρίου, Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και ο Αρχιμανδρίτης π. Ηρωδίων Ρίζος, εκπρόσωπος Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Φθιώτιδας κ. Συμεών.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές ο Δρ. Γιώργος Νικολαΐδης, Διευθυντής Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας – Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού με θέμα: «Βία κατά των παιδιών – Βία από τα παιδιά: Σύγχρονες προκλήσεις για την προστασία του παιδιού στην Ελλάδα», καθώς και ο Δρ. Φώτης Σπυρόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής PhilipsUniversity (Cy), Δικηγόρος Παρ’ ΑρείωΠάγω, Αντιπρόεδρος ΚΕ.Μ.Ε. με θέμα «Bullying – Το ¨Πρώτο Βήμα¨ στην παραβατικότητα».
Συμμετείχαν 380 άτομα, γονείς, εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων απ’ όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό στις οποίες απάντησαν οι εισηγητές.
Ο κ. Ευάγγελος Ι. Χαϊνάς, Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ανέφερε ότι: «Ήταν μία επιτυχής επιστημονική εκδήλωση για ένα επίκαιρο ζήτημα που συνέβαλε στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών που την παρακολούθησαν.Επιδιώκουμε να επαναλάβουμε αντίστοιχες δράσεις με σκοπό ναανταποκριθούμε στιςεπιμορφωτικές ανάγκες σε κοινωνικά ζητήματα τωνπολιτών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».
Το έργο της αποκατάστασης των ζημιών που άφησε πίσω του το μπουρίνι που χτύπησε το…
Την ικανοποίηση τους για την απόφαση της δημοτικής Αρχής Άρτας να μονιμοποιήσει 18 εργαζομένους, με…
Bασικό σημείο σύνδεσης της Αθήνας με το αναπτυσσόμενο δίκτυο υδροπλάνων, το οποίο θα εξυπηρετεί νησιωτικούς…
Την ουσιαστική συμμετοχή των δήμων στο Εθνικό πρόγραμμα Ανάπτυξης, ζήτησε ο πρόεδρος κυρίζογλου κατά την…
Σε κατάσταση συναγερμού, επιπέδου (5), με ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς, είναι και σήμερα η Αττική, σύμφωνα…
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε χθες, Τρίτη 21 Ιουλίου 2026, η…