ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: O αντιπεριφερειάρχης Λ. Δημητρογιάννης στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης, συμμετείχε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Ποικιλομορφίας, κατόπιν πρόσκλησης από την Ελληνική Βουλή και της Διεύθυνσης  Διεθνών Υποθέσεων.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Ποικιλομορφίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης  του Συμβουλίου της Ευρώπης, πραγματοποιήθηκε το διήμερο 21-22/2 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, με τη συμμετοχή 35 εκπροσώπων  των Κοινοβουλίων από τα 46 κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, και με προσκεκλημένους ομιλητές του ακαδημαϊκού χώρου.Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν η Ελληνίδα  Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης  του Συμβουλίου της Ευρώπης Δέσποινα Χατζηβασιλείου και η Πρόεδρος της Επιτροπής Νίνα Κασιμάτη, βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου.

Αντικείμενο των εργασιών ήταν «η Πολιτισμική Κληρονομιά τουΝερού», ενώ  παράλληλα, συζητήθηκαν ζητήματα και προκλήσεις που απασχολούν την παρούσα περίοδο τους Ευρωπαίους πολίτες και αφορούν τις κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις, τις πολεμικές συρράξεις, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη δημοκρατική ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο.

Με αφορμή τη συμμετοχή του στις εργασίες της συνεδρίασης ο κ. Δημητρογιάννης δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και εμένα προσωπικά, που φιλοξενείται στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας η συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμμετοχή  κοινοβουλευτικών  εκπροσώπων  από 46 χώρες- μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.Είχαμε την ευκαιρία να προβάλλουμε την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, και να τονίσουμε το μεγάλο πολιτιστικό και περιβαλλοντικό κεφάλαιο της περιοχής μας σε ξένους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, καθώς και να αναδείξουμε τα πλούσια πλεονεκτήματά μας, ενισχύοντας ακόμα πιο πολύ την εξωστρέφειά μας.Επιπλέον χαιρόμαστε ιδιαίτερα,  γιατί πλέον δίνεται έμφαση από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς  σε τομείς που η Δυτική Ελλάδα ήδη διακρίνεται όπως η διαφύλαξη των φυσικών πόρων και η ανάδειξη του πολιτισμικού  αποθέματος».

Τελευταία άρθρα

Πρώτος στην Ελλάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού στη χρηστή διακυβέρνηση και τη διαφάνεια

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού κατακτά την 1η θέση πανελλαδικά…

4 ώρες ago

Απάντηση του Δήμου Χαλανδρίου στην καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων για τις συμβασιούχους νηπιαγωγούς

"Η απόφαση αυτή είναι των αρμόδιων υπουργείων και ΟΧΙ του Δήμου Χαλανδρίου" υποστηρίζει ο Δήμαρχος.

6 ώρες ago

Ξεκινά η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Λίμνης Ευβοίας

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από το Προσκοπείο έως το…

7 ώρες ago

Εξηγήσεις της Δημάρχου Πεντέλης για το εξώδικο στην ANUBIS

To εξώδικο αποτελεί αναγκαία ενέργεια συμμόρφωσης με τους ρητούς και δεσμευτικούς όρους της νέας σύμβασης…

7 ώρες ago

Επτά δήμοι της Ηπείρου στο Πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης

Σημαντική εξέλιξη για την Ήπειρο και ιδιαίτερα για τον νομό Ιωαννίνων.

7 ώρες ago