Πα. Μαρ 29th, 2024

Παρουσία Τζιτζικώστα οι εκδηλώσεις απελευθέρωσης της Νιγρίτας Σερρών

Στις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της Νιγρίτας Σερρών συμμετείχε χθες (21/2) ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο κ. Τζιτζικώστας παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης, κατέθεσε στεφάνι και παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Καριπίδης.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: “Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τιμά με συνέπεια τη μνήμη όλων όσοι έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα όλοι εμείς ελεύθεροι, για να ζούμε σε μια κυρίαρχη και ισχυρή Ελλάδα, έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση. Ως διοίκηση της Περιφέρειας στηρίζουμε διαχρονικά τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των προγόνων μας, στηρίζουμε διαχρονικά τις εκδηλώσεις που υπενθυμίζουν την λαμπρή Ιστορία του τόπου μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, διότι θεωρούμε οφειλόμενο χρέος μας να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές την ταυτότητα των Ελλήνων, την αυταπάρνηση και τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίστηκε η σύγχρονη Ελλάδα. Την ισχύ, τις αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού.

Πέρα όμως από το ιστορικό και ηθικό καθήκον μας απέναντι στις προηγούμενες και τις επόμενες γενιές, οφείλουμε όλοι μαζί ενωμένοι να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών της ελληνικής κοινωνίας, της ένδοξης Ιστορίας μας και της παρακαταθήκης των προγόνων μας. Να πάμε μπροστά τον τόπο μας, να ενισχύσουμε την ανάπτυξη, να θωρακίσουμε την πρόοδο, να διατηρήσουμε τη σταθερότητα και να εργαστούμε για την ευημερία των συμπολιτών μας. Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε έναν στόχο: Να δυναμώσουμε τη Μακεδονία. Και τον κάνουμε καθημερινά πράξη, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου και το ανθρώπινο δυναμικό για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Χτίζουμε έτσι ένα καλύτερο μέλλον για όλους και κάνουμε βήμα βήμα πράξη το όραμά μας για τη Μακεδονία του 2030, μια Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη”.