Πα. Μαρ 29th, 2024

Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη με τους περιφερειάρχες για Έβρο και μεταναστευτικό

Συνάντηση με τους Περιφερειάρχες της χώρας θα έχει ο πρωθυπουργός. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 11:30 το πρωί.

Η κρίση στα σύνορα του Έβρου και η σοβαρή κατάσταση με το μεταναστευτικό κάνει ιδιαίτερη κρίσιμη την συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες της χώρας.

Ενότητα και ομοψυχία από τους περιφερειάρχες

Τη συνδρομή των περιφερειών και γενικότερα της τοπικής αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με την ισομερή κατανομή προσφύγων και μεταναστών ανά την επικράτεια, ζήτησε ο Απ. Τζιτζικώστας στη διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης των περιφερειαρχών, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με τη συμμετοχή του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη.

Άπαντες συμφώνησαν ότι ο επιμερισμός των βαρών είναι απαραίτητος ενώ ο υπουργός έθεσε μία ακόμη διάσταση, εκείνη της «μετακίνησης» του μεταναστευτικού σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές. «Το πρόβλημα που έχουμε σήμερα στα νησιά μας στο βόρειο Αιγαίο, το είχαμε το 2015 σε άλλη περιοχή, στην Ειδομένη. Όπως και τότε λοιπόν έτσι και τώρα θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία και κατανόηση μεταξύ μας…» είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας προέταξε την ανάγκη για «ενότητα, ομοψυχία και κοινή προσπάθεια», ωστόσο επεσήμανε ότι «οι περιφερειάρχες δεν θα δεχθούν a priori αποφάσεις, χωρίς να έχουν προηγηθεί διάλογος και συζητήσεις με τις τοπικές κοινωνίες».