Σύσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες της επικράτειας, είχε στο υπουργείο Εσωτερικών, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.
Κατά την συνάντηση τέθηκαν οικονομικά και θεσμικά ζητήματα και ζητήθηκε εν όψιν της κατάθεσης του προυπολογισμού να προβλεφθούν οι απαιτούμενοι πόροι από το ΠΔΕ και τους ΚΑΠ , έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουν οι Περιφέρειες προβλήματα χρηματοδότησης.
Επίσης δρομολογείτε η δημιουργία ομάδας εργασίας στην οποία θα συμμετέχουν ΕΝΠΕ – ΚΕΔΕ και υπουργείο Εσωτερικών στην κατεύθυνση ενίσχυσης του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της αύξησης των αρμοδιοτήτων της , όπως άλλωστε έχει εξαγγείλει πολλάκις και η πολιτική ηγεσία.
Η συνάντηση του υπουργού με τους περιφερειάρχες εντάσσεται στη γενικότερη κυβερνητική πολιτική ενίσχυσης της περιφερειακής διοίκησης και του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στην προχωρημένη φάση υλοποίησης εισέρχεται το κρίσιμο αντιπλημμυρικό έργο στον Ιλισσό, που αφορά τις περιοχές…
Σε κλίμα συγκίνησης και σεβασμού τιμήθηκε στο Αγρίνιο η μνήμη των 120 πατριωτών που εκτελέστηκαν…
Σε κλίμα διαφάνειας και με τη συμμετοχή κορυφαίων θεσμικών και εκπαιδευτικών παραγόντων πραγματοποιήθηκε στην Αγία…
Σε άμεσες νομικές ενέργειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμαριάς κατά δύο ατόμων που εντοπίστηκαν να απορρίπτουν…
Σαφές μήνυμα στήριξης στη νέα γενιά και στις σύγχρονες μορφές αθλητισμού και τεχνολογίας στέλνει ο…
Σε δημόσια αντιπαράθεση εξελίσσεται η συζήτηση για τις επιπτώσεις του τουρισμού στην Αθήνα, με φόντο…