ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σε επιφυλακή η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για ακραία καιρικά φαινόμενα

Δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Έκτακτο Δελτίο Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ (20/2019) που ισχύει από σήμερα Δευτέρα 7 και μέχρι αύριο, Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019. Σύμφωνα με αυτό:

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Δευτέρα (07-10-2019) με βροχές, οι οποίες γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τοπικά θα είναι έντονες και πιθανόν θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικά:

1. Σήμερα Δευτέρα (07-10-2019), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, από το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, από τις προμεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Αττική και την Εύβοια και πιθανόν τη δυτική Μακεδονία. Από το απόγευμα στις Κυκλάδες, πιθανόν την Κρήτη και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ανατολική Στερεά, την Αττική και τις Κυκλάδες.

2. Την Τρίτη (08-10-2019) τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα σε όλη τη χώρα θα εξασθενήσουν.

Σε έγγραφό της η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέρει σχετικά: «Παρακαλούνται οι υπηρεσίες, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τον αντίστοιχο σχεδιασμό τους».

Τελευταία άρθρα

Ανεμόμυλοι Αμοργού: Προσαρμοστική επανάχρηση και ενεργειακή μετάβαση

Εργαστήρι συν-σχεδιασμού | 18–19 Απριλίου 2026

13 ώρες ago

Σέρρες: Παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες την περίοδο του Πάσχα

Καλύφθηκαν καθημερινές ανάγκες και βελτιώθηκαν ουσιαστικά οι συνθήκες λειτουργίας των σχολείων.

14 ώρες ago

Δέσμευση στήριξης Δούκα στην ΠΟΕ ΟΤΑ

Στο πλευρό των συνδικαλιστών της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης στέκεται ο δήμαρχος της Αθήνας, ο οποίος, κατά…

15 ώρες ago

Βόλος: Εγκαινιάστηκε η γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα

Ένα αίτημα δεκαετιών επιτέλους έγινε πραγματικότητα. Η γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα εγκαινιάστηκε σήμερα και δόθηκε προς…

15 ώρες ago

Νέα φωτιά στην χωματερή της Καλύμνου

Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στη χωματερή της…

16 ώρες ago

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών

Υπογράφηκε η 1η συμπληρωματική σύμβαση για τη συντήρηση σχολικών συγκροτημάτων, ύψους 681.846 ευρώ.

16 ώρες ago