ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Συνεργασίας Τσεχίας – Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Μια σύντομη αλλά παραγωγική επίσκεψη πραγματοποίησε στην Πράγα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Βασικός προορισμός της ελληνικής αποστολής ήταν η Πράγα και το forum: “Greece & The Czech Republic – Unlocking Potential”, όπου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ήταν η μοναδική προσκεκλημένη Περιφέρεια.

Σε πάνελ με τον Προϊστάμενο του ΕΟΤ Πολωνίας και Τσεχίας Δημήτρη Βασιλειάδη, ο κ. Σπανός τόνισε -μεταξύ άλλων- τα εξής:

“Είμαστε η καρδιά της Ελλάδας. Όχι μεταφορικά. Είναι το επίσημο τουριστικό μας brand: “Heart of Greece”. Και η Πράγα, μια πόλη που ζει και αναπνέει ως η καρδιά της Κεντρικής Ευρώπης, κατανοεί καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον τι σημαίνει αυτό!

Είμαστε ο τόπος των Δελφών και των Θερμοπυλών. Με τον πορθμό του Ευρίπου, αλλά και με τον Όσιο Λουκά, τα δυο χιονοδρομικά κέντρα, τη Σκύρο μας και τις πανέμορφες παραλίες. Υπηρετούμε την τουριστική ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας με οργανωμένο σχέδιο, που περιλαμβάνει προβολή, δημόσιες υποδομές, συνέργειες όπως η Πολιτιστική Διαδρομή «Οιδίπους» και επενδυτικά προγράμματα για τον Τουρισμό.

Αποτέλεσμα αυτών είναι ο πολλαπλάσιος του εθνικού μέσου όρου (πλην Αττικής) ρυθμός αύξησης τουριστικών εσόδων, που καταγράψαμε την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με στοιχεία της «Τράπεζας της Ελλάδας». Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πέτυχε τα τελευταία χρόνια να ανέλθει από την 12η στην 9η θέση μεταξύ των Περιφερειών της Ελλάδας”.

“Επιστρέψαμε ικανοποιημένοι από τις συναντήσεις που είχαμε στην Πράγα και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον ΕΟΤ και την Πρεσβεία για την εξαιρετική συνεργασία. Ομοίως και την Περιφερειάρχη Κεντρικής Βοημίας, Hejtmanka Petra Pecková, με την οποία θέσαμε κοινούς στόχους και έδαφος συνεργασίας προς όφελος των συμπολιτών μας. Θερμές ευχαριστίες και στον πρέσβη μας στην Πράγα, Ντίνο Αντωνίου, για την πρόσκληση και την εξαιρετική διοργάνωση” δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Τελευταία άρθρα

ATTICA ROOTS FESTIVAL: Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με μια ανανεωμένη καλοκαιρινή παράσταση

Το Attica Roots Festival, ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του…

2 ώρες ago

Ελένη Τσαλιγοπούλου: «Κάθε Καλοκαίρι περιμένω να βγω στον κόσμο»

Η αγαπημένη Ελένη Τσαλιγοπούλου ανοίγει την καρδιά της μιλώντας για όλα λίγο πριν τη μεγάλη…

2 ώρες ago

Αργοστόλι: Ξεκίνησε το 1ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών

Πάνω από 100 μαθητές και μαθήτριες συμμετέχουν στις εργασίες του 1ου Θερινού Σχολείου Μαθηματικών, στο…

3 ώρες ago

3o Thessaloniki Soloist Festival 2026

Αυτό το καλοκαίρι ανήκει στον Πολιτισμό.

3 ώρες ago

Συνάντηση Πτωχού – Δένδια για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων

Νέο Κέντρο Διακλαδικής Εκπαίδευσης Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων στην Τρίπολη.

4 ώρες ago

Νέος χλοοτάπητας στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Κύμης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, υπογράφηκε η σύμβαση για τον νέο…

4 ώρες ago