ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Περιφέρεια Αττικής – Ιλισσός: Στην τελική ευθεία το αντιπλημμυρικό έργο σε Καλλιθέα – Μοσχάτο

Στην προχωρημένη φάση υλοποίησης εισέρχεται το κρίσιμο αντιπλημμυρικό έργο στον Ιλισσό, που αφορά τις περιοχές της Καλλιθέας και του Μοσχάτου, όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.

«Στην Περιφέρεια Αττικής δεν υπάρχουν ημέρες ξεκούρασης ή ανάπαυλας. Κάθε μέρα είναι σημαντική για την πρόοδο των έργων σε κάθε γειτονιά του Λεκανοπεδίου», τονίζει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια παρέμβαση που υπερβαίνει τα όρια μιας απλής τεχνικής κατασκευής, καθώς δίνει λύσεις σε εκκρεμότητες δεκαετιών.

Ο ίδιος αναφέρει ότι πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο νωρίς το πρωί του Σαββάτου, συνοδευόμενος από τεχνικά κλιμάκια, επισημαίνοντας τη σύνθετη φύση του, καθώς περιλαμβάνει μεταφορές δικτύων κοινής ωφέλειας και αγωγών φυσικού αερίου, που απαιτούν υψηλό επίπεδο συντονισμού και ακρίβειας.

«Τεχνικά παραμένει εξαιρετικά σύνθετο, με μεταφορές δικτύων κοινής ωφελείας και αγωγών φυσικού αερίου, που απαιτούν ακρίβεια και συνεχή συντονισμό», σημειώνει, διευκρινίζοντας ότι οι όποιες καθυστερήσεις προέκυψαν σχετίζονταν με ζητήματα της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και του φορέα χρηματοδότησης, τα οποία έχουν πλέον επιλυθεί.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η γέφυρα αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία εντός Ιουνίου, ενώ το σύνολο του έργου προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουλίου.

«Τα έργα προχωρούν. Δουλεύουμε και Σάββατα και Κυριακές», υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση, που για χρόνια παρέμενε σε επίπεδο εξαγγελιών, πλέον υλοποιείται και ολοκληρώνεται.

Παράλληλα, αναγνωρίζει την προσωρινή επιβάρυνση των κατοίκων, εκφράζοντας ευχαριστίες για την υπομονή τους, ενώ τονίζει τη σημασία του έργου για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, η οποία στο παρελθόν είχε πληγεί επανειλημμένα από πλημμυρικά φαινόμενα.

«Όμως είναι ένα έργο που δίνει ουσιαστικές και οριστικές λύσεις και αντιμετωπίζει προβλήματα δεκαετιών για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής», σημειώνει, προσθέτοντας ότι προτεραιότητα της Περιφέρειας είναι η ολοκλήρωση έργων με απτό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών.

«Γιατί η Αττική αξίζει έργα που γίνονται, ολοκληρώνονται και αλλάζουν την καθημερινότητα των ανθρώπων της», καταλήγει.

Τελευταία άρθρα

Ανάληψη καθηκόντων Συμβούλου Ακεραιότητας στην Περιφέρεια Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης υπήρξε από τους πρώτους φορείς της αυτοδιοίκησης που αγκάλιασαν τον θεσμό του…

42 λεπτά ago

Σύγχρονος εξοπλισμός για τα νοσοκομεία Λάρισας-Βόλου-Καρδίτσας

Δ. Κουρέτας: Βασική μας στόχευση η πρόσβαση όλων σε σύγχρονες και τεχνολογικά αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.

47 λεπτά ago

Τρίκαλα: Εγκαινιάστηκε η “Πλατεία Στέργιου και Ζωής Σαράντη”

Μια τεράστια έκταση στο κέντρο της πόλης χωρίς όχληση, αφιερωμένη στην ίδια την κοινωνία.

57 λεπτά ago

Έντονη αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων για το δάνειο των 75 εκατ. ευρώ

Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων, με επίκεντρο τη σύναψη…

1 ώρα ago

Καστοριά: Απολογισμός Δημοτικής Αρχής – 53 έργα | 68,9 εκ. ευρώ

Η καθημερινότητα του πολίτη στο επίκεντρο.

1 ώρα ago

Γλυφάδα: Η βιο-οικονομία ως εργαλείο Πολιτικής Προστασίας

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια καθημερινή πράξη και μια μεγάλη επένδυση για το μέλλον…

1 ώρα ago