Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποιήθηκε στην εμβληματική αίθουσα του Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στα Προπύλαια η τελετή αποφοίτησης των μαθητών που συμμετείχαν στο Παιδικό Πανεπιστήμιο, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση του φετινού κύκλου μαθημάτων.
Κατά τον χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για «ένα ταξίδι γνώσης, εμπειρίας και έμπνευσης», επισημαίνοντας ότι οι θεματικές ενότητες του προγράμματος δεν αποτελούν απλώς εκπαιδευτικό περιεχόμενο, αλλά συνδέονται άμεσα με τις σύγχρονες προκλήσεις, όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η κυκλική οικονομία και η προστασία του περιβάλλοντος.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον βιωματικό χαρακτήρα της δράσης, χαρακτηρίζοντάς την «επένδυση ουσίας», που αξιοποιεί ευρωπαϊκούς πόρους με απτό κοινωνικό αποτύπωμα. Όπως υπογράμμισε, η εκπαίδευση δεν περιορίζεται στη σχολική αίθουσα, αλλά επεκτείνεται στην εμπειρία και τη σύνδεση με την πραγματική ζωή, με βασική αρχή την ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στη γνώση.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι κορυφαίων ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, που συνέβαλαν ενεργά στην υλοποίηση του προγράμματος.
Το Παιδικό Πανεπιστήμιο έδωσε για ακόμη μία χρονιά τη δυνατότητα σε εκατοντάδες μαθητές να παρακολουθήσουν δωρεάν βιωματικά μαθήματα σε πραγματικούς πανεπιστημιακούς χώρους, ερχόμενοι σε επαφή με έννοιες όπως η κλιματική κρίση, η βιοποικιλότητα και η βιώσιμη διαχείριση πόρων.
Η δράση υλοποιείται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αττική 2021-2027», επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική στόχευση της Περιφέρειας για επένδυση στη γνώση και τη νέα γενιά.
Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων οι Συμπληρωματικές Συμβάσεις.
Θα δώσει τη δυνατότητα διακοπών σε 300.000 δικαιούχους σε όλη τη χώρα.
Μέσω της αξιοποίησης των πόρων των Ο.Χ.Ε. μπορεί να γίνει περισσότερο εφικτή η αποκέντρωση.
Πρόκειται για δύο καινούργια πετρελαιοκίνητα ημιφορτηγά, διπλοκάμπινα, αγροτικού τύπου, με αυτόνομο πυροσβεστικό σύστημα.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 σχετικά με τα αποθέματα του…
Μετά τους εορτασμούς του Πάσχα, ξεκίνησε από τον Δήμο Τρικκαίων ο καθαρισμός του Ληθαίου και…