ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Παιδικό Πανεπιστήμιο: Επένδυση γνώσης από την Περιφέρεια Αττικής

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποιήθηκε στην εμβληματική αίθουσα του Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στα Προπύλαια η τελετή αποφοίτησης των μαθητών που συμμετείχαν στο Παιδικό Πανεπιστήμιο, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση του φετινού κύκλου μαθημάτων.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για «ένα ταξίδι γνώσης, εμπειρίας και έμπνευσης», επισημαίνοντας ότι οι θεματικές ενότητες του προγράμματος δεν αποτελούν απλώς εκπαιδευτικό περιεχόμενο, αλλά συνδέονται άμεσα με τις σύγχρονες προκλήσεις, όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η κυκλική οικονομία και η προστασία του περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον βιωματικό χαρακτήρα της δράσης, χαρακτηρίζοντάς την «επένδυση ουσίας», που αξιοποιεί ευρωπαϊκούς πόρους με απτό κοινωνικό αποτύπωμα. Όπως υπογράμμισε, η εκπαίδευση δεν περιορίζεται στη σχολική αίθουσα, αλλά επεκτείνεται στην εμπειρία και τη σύνδεση με την πραγματική ζωή, με βασική αρχή την ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στη γνώση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι κορυφαίων ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, που συνέβαλαν ενεργά στην υλοποίηση του προγράμματος.

Το Παιδικό Πανεπιστήμιο έδωσε για ακόμη μία χρονιά τη δυνατότητα σε εκατοντάδες μαθητές να παρακολουθήσουν δωρεάν βιωματικά μαθήματα σε πραγματικούς πανεπιστημιακούς χώρους, ερχόμενοι σε επαφή με έννοιες όπως η κλιματική κρίση, η βιοποικιλότητα και η βιώσιμη διαχείριση πόρων.

Η δράση υλοποιείται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αττική 2021-2027», επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική στόχευση της Περιφέρειας για επένδυση στη γνώση και τη νέα γενιά.

Τελευταία άρθρα

Δήμος Βιάννου: Καλύπτει από το 2027 τα ενοίκια εκπαιδευτικών που επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή

Σε μία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων…

9 ώρες ago

Παρέμβαση Κολιάδη για την παραλία Τσαμπίκα μετά τις καταγγελίες για εργασίες

Άμεση παρέμβαση για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην παραλία Τσαμπίκα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου…

9 ώρες ago

Δυτική Μακεδονία: Νέα τουριστική ταυτότητα με ψηφιακή πύλη, AI και στόχο τον τουρισμό τεσσάρων εποχών

Σε μια νέα φάση οργανωμένης τουριστικής προβολής επιχειρεί να περάσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας…

9 ώρες ago

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη κεντρική παιδική χαρά στο αναψυκτήριο

Στην παράδοση μιας ακόμη αναβαθμισμένης υποδομής για παιδιά και οικογένειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με…

10 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: Πλήθος κόσμου στη δεύτερη μέρα της «Πόλης Πολιτισμού 2026» – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις της «Πόλης Πολιτισμού 2026» στην…

10 ώρες ago

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς και «Red Code» για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες καιρικές συνθήκες διαμορφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, σε αρκετές περιοχές της χώρας,…

10 ώρες ago