ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Θεσσαλία: Συνάντηση εργασίας για το μέλλον της Αβερώφειου Σχολής

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, στο νέο Διοικητήριο, στην οποία συμμετείχαν η Διευθύντρια της Αβερώφειου Σχολής, Ευαγγελία Σιώκη, ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Προστασίας Μνημείων και καθηγητής του Μετσόβιου Πανεπιστημίου, Νικόλαος Μπελαβίλας, η καθηγήτρια του Μετσόβιου Πανεπιστήμιου, Ελευθερία Τσακανίκη, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικής Οικονομίας, Δημήτρης Τσέτσιλας, προκείμενου να συζητήσουν το μέλλον της Αβερώφειου Σχολής.

Η κα Σιώκη και ο κ. Μπελαβίλας ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για τη σύμπραξη που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και του μεταπτυχιακού προγράμματος, το οποίο διευθύνει ο κ. Μπελαβίλας, σύμφωνα με την οποία μεταπτυχιακοί φοιτητές θα προχωρήσουν σε αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης 6 κτιρίων της Σχολής και θα συντάξουν προμελέτες, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν από την Αβερώφειο για το μεγάλο έργο της κτιριακής αποκατάστασης.

Περαιτέρω, συζητήθηκαν λεπτομέρειες για την αποκατάσταση μέρος των κτιριακών εγκαταστάσεων της Σχολής μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ «Θεσσαλία 2021-27», καθώς και για τις προϋποθέσεις ένταξης χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο κ. Κουρέτας δήλωσε πως «η Περιφερειακή Αρχή ενδιαφέρεται σοβαρά για το μέλλον της Αβερώφειου Σχολής, η οποία χρειάζεται χρηματοδότηση για έργα αποκατάστασης ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί ουσιαστικά στο μέλλον και να ανακτήσει τη παλιά της αίγλη ως Γεωπονική Σχολή».

Οι δυο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους το επόμενο διάστημα για τον περαιτέρω προγραμματισμό της ένταξης του έργου αποκατάστασης της Σχολής στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027».

Τελευταία άρθρα

Το σχέδιο του Ισίδωρου Μάδη για τρίτη θητεία στην Παιανία

Μπορεί να βρίσκεται στα μέσα της δεύτερης θητείας του ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, ήδη…

9 ώρες ago

Ο Β. Κικίλιας εγκαινίασε το αναβαθμισμένο λιμάνι της Ιτέας

Ένα κρίσιμο έργο υποδομής που ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική της Ιτέας και της Φωκίδας.

14 ώρες ago

Πειραιάς: Ανέγερση μνημείου αφιερωμένου στη Γενοκτονία των Αρμενίων

Ένα μνημείο με ισχυρό συμβολισμό που θα τιμά το παρελθόν και θα διδάσκει τις μελλοντικές…

14 ώρες ago

Ξεκινά η υλοποίηση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Καρπάθου

Ένα ακόμη σημαντικό έργο στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» με φορέα υλοποίησης τον Αναπτυξιακό Οργανισμός Ρόδου…

15 ώρες ago

Στις 251 έφτασαν οι “Απάτητες Παραλίες”: Δείτε ποιες είναι

Eνισχύεται το πλαίσιο περιβαλλοντικής προστασίας.

15 ώρες ago

Νέο δίκτυο καταθλιπτικού αγωγού στο κέντρο της Ρόδου

Πάνω από 5.000 μέτρα νέου δικτύου, ένα σύγχρονο αντλιοστάσιο στο Έλλη και ένα δίδυμο σύστημα…

16 ώρες ago