Κέρκυρα στη σκηνή της Eurovision: Στήριξη Τρεπεκλή στη γυναικεία Χορωδία για τον εθνικό τελικό
Συνάντηση με έντονο πολιτιστικό αποτύπωμα είχε την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026 ο Γιάννης Τρεπεκλής, ο οποίος υποδέχθηκε στο γραφείο του, στην έδρα της Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον πρόεδρο της Χορωδία Κέρκυρας, Τάκη Μεταλληνό, και την καλλιτεχνική διευθύντρια – μαέστρο Δήμητρα Καλογεροπούλου.
Στο επίκεντρο βρέθηκε η συμμετοχή της γυναικείας Χορωδίας στα προκριματικά του Sing for Greece – National Final 2026, που οδηγούν στην επιλογή του ελληνικού τραγουδιού για τον Eurovision Song Contest 2026 στη Βιέννη.
Το τραγούδι «Daughters of the Sun» («Οι κόρες του ήλιου») φέρει στίχους της Διονυσίας Κλαρινετατζή, σύνθεση και ερμηνεία της Μαρίκας Παπάζογλου, ενώ ξεχωρίζει καθώς για πρώτη φορά πολυμελές χορωδιακό σύνολο συμμετέχει ενεργά σε ελληνικό τελικό επιλογής — μια κίνηση που «παντρεύει» την επτανησιακή μουσική παράδοση με σύγχρονη δημιουργία.
Ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε «καλή επιτυχία» και υπογράμμισε ότι «η Κέρκυρα και τα Ιόνια αποδεικνύουν πως ο πολιτισμός δεν είναι διακόσμηση, αλλά ταυτότητα και εξωστρέφεια», καλώντας τους Επτανήσιους να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια.