ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Χρηματοδότηση για καθαρισμούς ρεμάτων στη Στερεά Ελλάδα

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, ξεκινά ο καθαρισμός των ρεμάτων των δήμων Λαμιέων, Δομοκού, Στυλίδας και Μακρακώμης με χρηματοδότηση από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ). Η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 500.000 ευρώ και καλύπτει πλήρως τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου.

Φυσικό αντικείμενο είναι οι εργασίες καθαρισμού κοίτης και αντιμετώπισης ζημιών που προκλήθηκαν σε ρέματα περιοχών των Δήμων Λαμιέων, Δομοκού, Στυλίδας και Μακρακώμης, καθώς και οι παρεμβάσεις για την πρόληψη αντίστοιχων νέων φαινομένων.

Οι εργασίες πρόκειται να γίνουν -μεταξύ άλλων- στα ακόλουθα ρέματα:

Δήμος Λαμιέων: ”Ξηριάς Λαμίας”, ”ρέμα από Υποσταθμό ΔΕΗ – Δαιτσόρεμα έως ρέμα Παπακυρτσοπούλου”, ρέμα ”Πλατανόρεμα”, ”ρέμα Αγίας Παρασκευής”, ”ρέμα Νέας Μαγνησίας”, ρέμα ”Αθανασόρεμα”, ”ρέμα Μεξιατών” , ” ρέμα Μαυρονερίου” , ρέμα Δελφινάκου”.
Δήμος Δομοκού: ρέματα των Τ.Κ Αγίου Γεωργίου, Αγίου Στεφάνου, Αγραπιδιάς, Δομοκού, Ξυνιάδας, Περιβολίου, Οβριακής και Πετρωτού.
Δήμος Στυλίδας: ρέματα των Τ.Κ Αχλαδίου, Γλύφας, Αχινού, Καραβόμυλου, Στυλίδας, ”ρέμα Βελάς”, ”Σαπουνόρεμα”, ”Βαϊνόρεμα”.
Δήμος Μακρακώμης: ρέματα της Τ.Κ Φτέρης και Μαρίτσας.

«Αντιμετωπίσαμε σφοδρά καιρικά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια σε περιοχές της Φθιώτιδας και φροντίζουμε για τη χρηματοδότηση νέων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Εξασφαλίσαμε 500.000 ευρώ από το ΠΠΑ 2021 – 2025 και προχωρούμε σε εργασίες που θα καλύψουν τις ανάγκες καθαρισμού και άλλων παρεμβάσεων σε κοίτες ρεμάτων των Δήμων Λαμιέων, Δομοκού, Στυλίδας και Μακρακώμης, συνολικού μήκους άνω των 30χλμ. Στόχος μας δεν είναι μόνο οι αποκαταστάσεις και οι καθαρισμοί ρεμάτων. Με την επίβλεψη των Τεχνικών μας υπηρεσιών, παρεμβαίνουμε σε καίρια σημεία για να προστατεύσουμε -κατά το δυνατόν- τους συμπολίτες μας και τις περιουσίες τους από νέα πλημμυρικά φαινόμενα».

Τελευταία άρθρα

Δωρεάν βραδινή ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαντορίνης-Θηρασιάς

Η προσθήκη του βραδινού δρομολογίου διευκολύνει τις καθημερινές μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών κατά τη θερινή…

9 λεπτά ago

Άνοιξε τις πύλες της η 38η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι

Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει και φέτος στην έκθεση με δύο περίπτερα, της Δημοτικής Ραδιοφωνίας &…

22 λεπτά ago

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός των πνευμόνων πρασίνου της Αθήνας

Θωρακίζεται η πόλη ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

33 λεπτά ago

Απάντηση της ΚΕΔΕ στις αναφορές Τουρνά για τα κονδύλια πυροπροστασίας των Δήμων

Τη δική της απάντηση στις πρόσφατες αναφορές του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος…

42 λεπτά ago

Σπανάκης: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αγκαλιάζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Μήνυμα συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έστειλε ο Υφυπουργός Εσωτερικών…

48 λεπτά ago

Ξεκίνησε το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι” στην Καλαμάτα

Ξεκινά και το 7ο Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας.

51 λεπτά ago