ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Δράσεις για ακτοπλοϊκή σύνδεση με Βόλο

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, συναντήθηκαν στο υπουργείο Ναυτιλίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια, για να θέσουν το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Βόλου με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Συνάντησαν μια πολύ θετική διάθεση. Παρόντες στην συνάντηση μεταξύ άλλων ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕΕ, Γιάννης Βουτσινάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, Παναγιώτης Τακτικός ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Απόστολος Οντόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Μαγνησίας, Γεώργιος Ζαφείρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένα Βόλου Σωκράτης Αναγνώστου, ο Πρόεδρος Συλλόγου Θεσσαλών Ν. Λέσβου ”Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ”, Μιχαήλ Αργυρίου, και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου Θεόδωρος Κούσκος.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: “Μετά την θετική εξέλιξη της σύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου με την Αλεξανδρούπολη, έχουμε επικεντρωθεί στην διασύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με την Θεσσαλία και συγκεκριμένα με το λιμάνι του Βόλου. Η συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας είναι η εξέλιξη της προ ημερών επίσκεψής μου στον Βόλο και είμαι αισιόδοξος ότι το πολύ καλό κλίμα που συναντήσαμε στο Υπουργείο από τον κ. Κικίλια και τους συνεργάτες του και η καλή διάθεση που επέδειξαν, θα έχει θετικά αποτελέσματα”.

Τελευταία άρθρα

Οι 7 σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει η διαβούλευση στον Νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Με επτά αλλαγές που προέκυψαν έπειτα από τη διαδικασία της διαβούλευσης προχώρησε προς την τελική…

10 ώρες ago

Στον Πειραιά η ιστορική τριήρης “Ολυμπιάς”

Την υποδέχτηκε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

13 ώρες ago

Παράταση των εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς Ορχομενού

Ο Δήμος Ορχομενού παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επανεγγραφές και νέες εγγραφές νηπίων στους…

14 ώρες ago

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση για τα παιδιά του Δήμου Καλαμαριάς

Από την Τετάρτη 1 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού…

14 ώρες ago

Ιθάκη: Τοποθετήθηκαν οι 4 πρώτοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Παραχωρήθηκαν δωρεάν από την εταιρεία R Energy 1.

14 ώρες ago

Στη Σύμη η Λίνα Μενδώνη

Λ. Μενδώνη: «Η προστασία και η ανάδειξη των σπουδαίων ιστορικών τεκμηρίων είναι προϋποθέσεις της βιώσιμης…

15 ώρες ago