ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα με σερβική επιχειρηματική αποστολή

Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα επισκέφτηκαν μέλη της σερβικής επιχειρηματικής αποστολής, τα οποία βρίσκονται στη Λάρισα προσκεκλημένα του Επιμελητηρίου.

Την αποστολή συνόδευσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Χρήστος Γιακουβής και ο Σύμβουλος Υποστήριξης Επιχειρήσεων Νίκος Σκυβαλίδας, ενώ συμμετείχαν η Maja Markovic (Περιφερειακή Διευθύντρια Κρούσεβατς του Επιμελητηρίου) και η Aleksandra Aleksic (Συντονίστρια του Τομέα Βιομηχανίας στο Περιφερειακό Επιμελητήριο Κρούσεβατς).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα μέλη της Σερβικής αντιπροσωπείας παρουσίασαν τις επιχειρηματικές δυνατότητες που προσφέρει η Ελεύθερη Ζώνη της Σερβίας, υπογραμμίζοντας τα πλεονεκτήματα που δημιουργεί για τις επενδύσεις και τη συνεργασία με ξένες επιχειρήσεις. Παράλληλα, απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να επισκεφθεί το Κρούσεβατς, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών στον εμπορικό και οικονομικό τομέα. Από την πλευρά του, ο κ. Κουρέτας τόνισε ότι βλέπει θετικά την προοπτική στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο επιμελητηρίων, καθώς αυτή μπορεί να συμβάλει στην εξωστρέφεια και την προώθηση των προϊόντων και των δύο περιοχών, οι οποίες διαθέτουν κοινά παραγωγικά χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, Χρήστος Γιακουβής σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση υπογράμμισε: «Εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Λάρισας, επισκεφθήκαμε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας μαζί με τη Διευθύντρια του Περιφερειακού Τμήματος του Κρούσεβατς του Επιμελητηρίου της Σερβίας και με τη Συντονίστρια του Τομέα Βιομηχανίας. Ενημερώσαμε τον Περιφερειάρχη για το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ των Επιμελητηρίων και για την επιχειρηματική αποστολή των 15 Σέρβων επιχειρηματιών που είναι σε εξέλιξη και για τις Β2Β συναντήσεις που πραγματοποιούνται με Λαρισαϊκές επιχειρήσεις. Θεωρούμε τη συμμετοχή της Περιφέρειας σημαντική στην ανάπτυξη και στην υλοποίηση δράσεων εξωστρέφειας μεταξύ των δύο περιοχών και στην προώθηση των τοπικών μας προϊόντων στη σερβική αγορά».

Τελευταία άρθρα

Οι 7 σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει η διαβούλευση στον Νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Με επτά αλλαγές που προέκυψαν έπειτα από τη διαδικασία της διαβούλευσης προχώρησε προς την τελική…

9 ώρες ago

Στον Πειραιά η ιστορική τριήρης “Ολυμπιάς”

Την υποδέχτηκε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

12 ώρες ago

Παράταση των εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς Ορχομενού

Ο Δήμος Ορχομενού παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επανεγγραφές και νέες εγγραφές νηπίων στους…

12 ώρες ago

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση για τα παιδιά του Δήμου Καλαμαριάς

Από την Τετάρτη 1 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού…

13 ώρες ago

Ιθάκη: Τοποθετήθηκαν οι 4 πρώτοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Παραχωρήθηκαν δωρεάν από την εταιρεία R Energy 1.

13 ώρες ago

Στη Σύμη η Λίνα Μενδώνη

Λ. Μενδώνη: «Η προστασία και η ανάδειξη των σπουδαίων ιστορικών τεκμηρίων είναι προϋποθέσεις της βιώσιμης…

13 ώρες ago