ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα με σερβική επιχειρηματική αποστολή

Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα επισκέφτηκαν μέλη της σερβικής επιχειρηματικής αποστολής, τα οποία βρίσκονται στη Λάρισα προσκεκλημένα του Επιμελητηρίου.

Την αποστολή συνόδευσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Χρήστος Γιακουβής και ο Σύμβουλος Υποστήριξης Επιχειρήσεων Νίκος Σκυβαλίδας, ενώ συμμετείχαν η Maja Markovic (Περιφερειακή Διευθύντρια Κρούσεβατς του Επιμελητηρίου) και η Aleksandra Aleksic (Συντονίστρια του Τομέα Βιομηχανίας στο Περιφερειακό Επιμελητήριο Κρούσεβατς).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα μέλη της Σερβικής αντιπροσωπείας παρουσίασαν τις επιχειρηματικές δυνατότητες που προσφέρει η Ελεύθερη Ζώνη της Σερβίας, υπογραμμίζοντας τα πλεονεκτήματα που δημιουργεί για τις επενδύσεις και τη συνεργασία με ξένες επιχειρήσεις. Παράλληλα, απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να επισκεφθεί το Κρούσεβατς, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών στον εμπορικό και οικονομικό τομέα. Από την πλευρά του, ο κ. Κουρέτας τόνισε ότι βλέπει θετικά την προοπτική στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο επιμελητηρίων, καθώς αυτή μπορεί να συμβάλει στην εξωστρέφεια και την προώθηση των προϊόντων και των δύο περιοχών, οι οποίες διαθέτουν κοινά παραγωγικά χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, Χρήστος Γιακουβής σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση υπογράμμισε: «Εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Λάρισας, επισκεφθήκαμε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας μαζί με τη Διευθύντρια του Περιφερειακού Τμήματος του Κρούσεβατς του Επιμελητηρίου της Σερβίας και με τη Συντονίστρια του Τομέα Βιομηχανίας. Ενημερώσαμε τον Περιφερειάρχη για το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ των Επιμελητηρίων και για την επιχειρηματική αποστολή των 15 Σέρβων επιχειρηματιών που είναι σε εξέλιξη και για τις Β2Β συναντήσεις που πραγματοποιούνται με Λαρισαϊκές επιχειρήσεις. Θεωρούμε τη συμμετοχή της Περιφέρειας σημαντική στην ανάπτυξη και στην υλοποίηση δράσεων εξωστρέφειας μεταξύ των δύο περιοχών και στην προώθηση των τοπικών μας προϊόντων στη σερβική αγορά».

Τελευταία άρθρα

Ανακαινίζονται οι παιδικές χαρές στο Αιγάλεω

Στα αιτήματα των κατοίκων της πόλης για ασφαλείς χώρους ψυχαγωγίας των παιδιών, ανταποκρίθηκε ο δήμος…

14 λεπτά ago

Αλλάζουν όψη τα γήπεδα της Πετρούπολης

Σταδιακά προς την ολοκλήρωσή τους οδεύουν οι εργασίες συντήρησης στα γήπεδα της πόλης από τα…

24 λεπτά ago

3 εκατομμύρια ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας στο δήμο Σικυωνίων

Στο σύνολό τους εγκρίθηκαν οι προτάσεις του δήμου Σικυωνίων που εξασφαλίζει πόρους, συνολικού ύψους τριών…

46 λεπτά ago

Δεσμεύσεις Βασίλη Κικίλια για το Λιμάνι της Κυλλήνης

Στην Κυλλήνη, όπου επισκέφθηκε το λιμάνι και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών που εκτελούνται…

1 ώρα ago

Επίθεση ΕΔΕΥΑ κατά ΥΠΕΝ για το νομοσχέδιο του νερού

Για υπονόμευση της διαχείρισης του νερού από τους δήμους, καθώς και για «αποκλεισμό» τόσο της…

1 ώρα ago

Διαμαρτυρία Ρουβίκωνα στο Νέστο για την αντιπυρική προστασία

Και για θέματα πολιτικής προστασίας και συγκεκριμένα αντιπυρικών μέτρων έκανα την εμφάνισή τους στο δήμο…

2 ώρες ago