ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Προς υλοποίηση ο οδικός άξονας που συνδέει τη Δράμα με την Αμφίπολη

Την ικανοποίησή του για την είσοδο σε φάση υλοποίησης, μέσω ΣΔΙΤ, του οδικού άξονα που συνδέει τη Δράμα με την Αμφίπολη εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά την υπογραφή των τευχών Πρόσκλησης Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών της Β’ Φάσης του Διεθνούς Διαγωνισμού από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστο Δήμα, για την κατασκευή του κάθετου οδικού άξονα Δράμα – Αμφίπολη (Παλαιοκώμη) και την αναβάθμιση του οδικού άξονα που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Έδεσσα.

Το συγκεκριμένο έργο, με τίτλο «Κάθετος Άξονας Δράμα – Αμφίπολη (Παλαιοκώμη) με Σ.Δ.Ι.Τ», περιλαμβάνει τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση των εξής τμημάτων:

Παλαιοκώμη – Μαυρολεύκη: μήκους 29,5 χλμ.
Μαυρολεύκη – Δράμα: μήκους 13,5 χλμ.
Κατασκευή 9 ανισόπεδων κόμβων.
Επιπλέον, περιλαμβάνει τη λειτουργία και συντήρηση του βασικού άξονα Δράμας – Αμφίπολης, συνολικού μήκους 43 χλμ.

Σε δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ υπογράμμισε τη σημασία του έργου, τονίζοντας: «Στις προτεραιότητες της πολιτικής μας είναι η βελτίωση των οδικών υποδομών, γιατί αυτό εξασφαλίζει αφενός οδική ασφάλεια για τους μετακινούμενους και αφετέρου ευκολότερες προσβάσεις στις αγορές για τα παραγόμενα προϊόντα μας».

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, τέλος, ευχαρίστησε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστο Δήμα, για την προώθηση του έργου, το οποίο «πέρα από την βελτίωση της οδικής ασφάλειας επιτυγχάνει και τη διευκόλυνση των διαπεριφερειακών, των διακρατικών, όπως και των τοπικών μετακινήσεων, σε περιοχές με υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο και ενδιαφέρον επισκεψιμότητας».

Τελευταία άρθρα

“Τα μνημεία δεν είναι για πριβέ γλέντια”: Ανακοίνωση των Αρχαιολόγων για τη γαμήλια δεξίωση της κόρης των Κωστόπουλου – Μπαλατσινού στο Νιόκαστρο της Πύλου

Σφοδρές αντιδράσεις στην κοινότητα των αρχαιολόγων έχει προκαλέσει το γεγονός ότι το Νιόκαστρο της Πύλου φιλοξένησε ιδιωτική…

6 ώρες ago

Ισίδωρος Μάδης: «Η καλύτερη καταστολή είναι η πρόληψη»

Την ανάγκη η χώρα να επενδύσει ουσιαστικά στην πρόληψη και όχι μόνο στη διαχείριση των…

7 ώρες ago

Κατερίνη: Σε λειτουργία το αναβαθμισμένο δημοτικό πάρκινγκ στην Παραλία

Στοχεύει στην ουσιαστική μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και την εξυπηρέτηση ντόπιων και επισκεπτών.

10 ώρες ago

Σπάρτη: Νέο πρόσωπο για τα σχολεία Αγίου Ιωάννη

Αλλάζει ο περιβάλλων χώρος του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Σπάρτης.

10 ώρες ago

Σπέτσες: 2 εκ. ευρώ για αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία του Ιανουαρίου

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

10 ώρες ago

Συνάντηση Τοψίδη με το κλιμάκιο του ΟΟΣΑ για το Δημογραφικό

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στο επίκεντρο του εθνικού σχεδιασμού.

10 ώρες ago