ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Περιφέρεια Στ. Ελλάδας: Χρηματοδότηση για την ένταξη 5.247 παιδιών σε προσχολική εκπαίδευση και ΚΔΑΠ

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε τη απόφαση ένταξης στο Πρόγραμμα «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027» της δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης στη Στερεά Ελλάδα».

Αντικείμενο της δράσης αποτελεί:

– Η παροχή θέσεων φροντίδας παιδιών βρεφικής και προσχολικής ηλικίας έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, σε Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς.

– Η παροχή θέσεων φροντίδας παιδιών από 8 μηνών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση και παιδιών με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών, σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας.

– Η παροχή θέσεων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών σχολικής ηλικίας από 5 έως 12 ετών και παιδιών της ίδιας ηλικίας με ελαφράς μορφής κινητικές ή αισθητηριακές αναπηρίες, σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

– Η παροχή θέσεων φροντίδας παιδιών, εφήβων και ατόμων με κάθε είδους κινητική, νοητική, αναπτυξιακή ή αισθητηριακή αναπηρία, σε ΚΔΑΠ ΑμεΑ.

Η υλοποίηση της δράσης είναι ετήσια και μέσω αυτής πρόκειται να ωφεληθούν συνολικά 5.247 παιδιά και κατά συνέπεια οι οικογένειές τους. Η συνολική δημόσια δαπάνη της δράσης ανέρχεται σε 7.352.473 ευρώ.

Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης της δράσης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ολοκληρώσαμε εγκαίρως και πάλι τις διαδικασίες για το ερχόμενο σχολικό έτος, εξασφαλίζοντας συνολική χρηματοδότηση 7.352.473 ευρώ για τη φροντίδα παιδιών προσχολικής ηλικίας σε Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, όπως επίσης και για τη δημιουργική απασχόληση παιδιών από 5 έως 12 ετών με ελαφράς μορφής κινητικές ή αισθητηριακές αναπηρίες, σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Προβλέπεται ακόμη η φροντίδα παιδιών, εφήβων και ατόμων με κάθε είδους κινητική, νοητική, αναπτυξιακή ή αισθητηριακή αναπηρία, σε ΚΔΑΠ ΑμεΑ. Προτεραιότητα δίνουμε ξανά στις ανάγκες εργαζόμενων γονέων ή κηδεμόνων με χαμηλά εισοδήματα, όπως και στις οικογένειες που αναθρέφουν παιδιά με αναπηρίες. Συνολικά, θα καλύψουμε τις ανάγκες 5.247 παιδιών από όλη την Στερεά Ελλάδα».

Τελευταία άρθρα

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών στο Δημαρχείο Καβάλας

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στις περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο…

4 ώρες ago

Εγκαίνια για το Γυμνάσιο-Λύκειο Καλαμπακίου στο Δοξάτο

Παραδίδεται στη νέα γενιά ένα σχολείο σύγχρονο, ασφαλές και αντάξιο των προσδοκιών των παιδιών.

4 ώρες ago

Aποκατάσταση φθορών στο οδικό δίκτυο της Δράμας

Συνεχίζονται στον Δήμο Δράμας οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της οδικής ασφάλειας.…

4 ώρες ago

Νίκος Χαρδαλιάς: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα

Στην τελική ευθεία περνά η ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα, μετά την υπογραφή της…

5 ώρες ago

Θερμαϊκός: Έξι στρατηγικές διεκδικήσεις του Δημάρχου από τον Πρωθυπουργό

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, κατέθεσε στον Πρωθυπουργό υπόμνημα με τις προτέραιότητές του για την…

5 ώρες ago

Νέα Προποντίδα: Παρεμβάσεις για τη βελτίωση του δημόσιου χώρου

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Νέας Προποντίδας για την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό των κοινόχρηστων…

5 ώρες ago