ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Περιφέρεια Κρήτης για Νόσο των Λεγεωνάριων: “Θετικά δείγματα σε εγκαταστάσεις καταλυμάτων”

Ανακοίνωση μετά το περιστατικό με τη Βρετανίδα που διαγνώστηκε με τη Νόσο των Λεγεωνάριων εξέδωσε η διεύθυνση δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Κρήτης. «Μετά από ενημέρωση από το ΕΟΔΥ, διενεργήθηκαν έκτακτοι έλεγχοι σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις στις οποίες υπήρξαν και θετικά δείγματα τα οποία αφορούν αποκλειστικά στα συγκεκριμένα καταλύματα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
«Σχετικά με καταλύματα όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία και επιβάλλονται οι σχετικές κυρώσεις», αναφέρει η διεύθυνση δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Κρήτης.
Η ανακοίνωση από την Περιφέρεια Κρήτης
«Η διεύθυνση δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει τακτικά για την ανάγκη εφαρμογής των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η νόσος των λεγεωναρίων οφείλεται στο βακτήριο legionella pneumophila που αναπτύσσεται σε όλες τις συλλογές νερού, φυσικές και τεχνικές, σε επιφανειακό νερά και στο έδαφος. Η μόλυνση του ανθρώπινου οργανισμού από το βακτήριο επιτυγχάνεται μέσω σταγονιδίων του μολυσμένου νερού που εισέρχονται στην αναπνευστική οδό. Δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Share

Τελευταία άρθρα

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο αντιδήμαρχος Πειραιά Γιάννης Βοϊδονικόλας – Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Τζανείου

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αντιδήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης…

12 ώρες ago

Με κοινές προτάσεις στο συνέδριο της ΚΕΔΕ η ΠΕΔ Θεσσαλίας

Στις τελικές τους θέσεις αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης…

16 ώρες ago

Προχωρά η ψηφιοποίηση και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε όλη τη χώρα ήταν το αντικείμενο της…

17 ώρες ago

Νέα παρέμβαση Β. Σίμου για τα αγριογούρουνα που έφτασαν στις γειτονιές

Επιστολή με την οποία ζητάει την επείγουσα λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας…

19 ώρες ago

Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ στο στόχαστρο των μελών της ΠΕΔ νοτίου Αιγαίου

Σκληρή κριτική στις πολιτικές που εφαρμόζονται για την ενίσχυση και ανάπτυξη των νησιωτικών δήμων άσκησαν…

19 ώρες ago

Ο Δήμος Ν. Σμύρνης στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης: Microsoft 365 & Copilot για τους εργαζόμενους

Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Ψηφιακού Μετασχηματισμού & ΚΕΠ, Ηλία Σώζου, στο e-ota.gr.

20 ώρες ago