ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

«Πράσινο φως» για το έργο-πρότυπο οδικής ασφάλειας 45,2 εκ. ευρώ που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε και επίσημα την έγκρισή του για την υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου οδικής ασφάλειας που έχει χρηματοδοτηθεί μέχρι σήμερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, συνολικού προϋπολογισμού 45,24 εκατ. ευρώ, το οποίο σχεδιάστηκε και προωθήθηκε αποκλειστικά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Να σημειωθεί πως είναι η μοναδική Περιφέρεια στην Ελλάδα που κατάφερε να ωριμάσει, να εντάξει και να δημοπρατήσει έργο τέτοιας κλίμακας στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Το έργο αφορά συνολικές παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας σε θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας (ΜΟΑ) στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου: Λακωνία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Αργολίδα και Κορινθία.

Η στρατηγική αυτή παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτελεί πρότυπο σχεδιασμού και υλοποίησης δημόσιου έργου, με έμφαση στην πρόληψη, την ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο οδικό δίκτυο.

Όπως επισημαίνεται στο εγκεκριμένο Τεχνικό Δελτίο του έργου, πρόκειται για μια «συνολική θεώρηση» που ενσωματώνει τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές οδικής ασφάλειας και ανταποκρίνεται στους εθνικούς στόχους του Στρατηγικού Σχεδίου για τη Μείωση των Οδικών Ατυχημάτων.

Τελευταία άρθρα

Πρώτος στην Ελλάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού στη χρηστή διακυβέρνηση και τη διαφάνεια

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού κατακτά την 1η θέση πανελλαδικά…

9 ώρες ago

Απάντηση του Δήμου Χαλανδρίου στην καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων για τις συμβασιούχους νηπιαγωγούς

"Η απόφαση αυτή είναι των αρμόδιων υπουργείων και ΟΧΙ του Δήμου Χαλανδρίου" υποστηρίζει ο Δήμαρχος.

11 ώρες ago

Ξεκινά η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Λίμνης Ευβοίας

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από το Προσκοπείο έως το…

12 ώρες ago

Εξηγήσεις της Δημάρχου Πεντέλης για το εξώδικο στην ANUBIS

To εξώδικο αποτελεί αναγκαία ενέργεια συμμόρφωσης με τους ρητούς και δεσμευτικούς όρους της νέας σύμβασης…

12 ώρες ago

Επτά δήμοι της Ηπείρου στο Πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης

Σημαντική εξέλιξη για την Ήπειρο και ιδιαίτερα για τον νομό Ιωαννίνων.

12 ώρες ago