ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΕΝΠΕ: “Οι Περιφέρειες της χώρας δεν ευθύνονται για τη ματαίωση των διαγωνισμών προμήθειας τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής”

Ανακοίνωση με τίτλο «Ουδεμία ευθύνη φέρουν οι Περιφέρειες της χώρας για τη ματαίωση των διαγωνισμών προμήθειας τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής» εξέδωσε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ). Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση «οι Περιφέρειες της χώρας ουδεμία ευθύνη φέρουν για τη ματαίωση των διαγωνιστικών διαδικασιών που αφορούν στην προμήθεια τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής (ΒΥΣ) σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης με τίτλο “Υλοποίηση Πλέγματος Δράσεων για την αντιμετώπιση της Υλικής Στέρησης με παροχή Τροφίμων ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΒΥΣ) πρός τους απόρους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, με παράλληλη στοχευμένη παροχή Συνοδευτικών Μέτρων προς υποστήριξη της Κοινωνικής ένταξής τους” εκ μέρους της Διαχειριστικής Αρχής του ΟΠΕΚΑ».

Και συνεχίζει: «Συγκεκριμένα, κατά την διαδικασία του προσυμβατικού ελέγχου, όσων διαγωνισμών ολοκληρώθηκαν, το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε τη μη χορήγηση σύμφωνης γνώμης για τη σύναψη των σχετικών συμβάσεων. Η εν λόγω απόφαση έφερε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση όλων των σχετικών διαγωνισμών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαγωνιστικές διαδικασίες σε όλες τις Περιφέρειες βασίστηκαν στο ενιαίο, υποχρεωτικό, πρότυπο τεύχος δημοπράτησης που καταρτίστηκε από τη Διαχειριστική Αρχή του ΟΠΕΚΑ, η οποία έχει και την πλήρη αρμοδιότητα εποπτείας του προγράμματος και παραδόθηκε στις 13 Περιφέρειες της χώρας με την υπ᾽αριθμ. πρωτ. ΔΑ ΟΠΕΚΑ Οικ/29.12.2023. Οι Περιφέρειες υλοποίησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες, σύμφωνα με τις υποδείξεις του αρμόδιου φορέα και δεν είχαν τη δυνατότητα να παρέμβουν στα τεύχη δημοπράτησης που κρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο».

Η ανακοίνωση της ΕΝΠΕ καταλήγει επισημαίνοντας ότι «η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας αναμένει την εκ νέου σύνταξη και αποστολή του νέου πρότυπου τεύχους διακήρυξης από τη Διαχειριστική Αρχή του ΟΠΕΚΑ, το οποίο θα λαμβάνει πλήρως υπόψη τις παρατηρήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε να επανεκκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης προς όφελος των δικαιούχων του προγράμματος».

Τελευταία άρθρα

Το SEATRAC επέστρεψε στην Παραλία της Βούλας

Προσβάσιμη σε όλους θα είναι και αυτή τη χρονιά η παραλία της Βούλας, δίπλα στο…

1 λεπτό ago

Κέντρο Τέχνης & Αναπαλαίωσης Επίπλων από το δήμο ΒΒΒ

Το πρώτο του Κέντρου Τέχνης & Αναπαλαίωσης Επίπλων στην Ελλάδα θα παρουσιάσει την Πέμπτη, 28…

19 λεπτά ago

Αναπροσαρμογή Δημοτικών Τελών με αιχμές

Την αναπροσαρμογή των δημοτικών τελώ αποφάσισε ο δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, με γνώμονα τις…

31 λεπτά ago

Γιώργος Χατζημάρκος: «Η οικονομική ανάπτυξη φέρνει δημογραφική ανάπτυξη»

Σαφές μήνυμα για τη σύνδεση της περιφερειακής ανάπτυξης με την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος έστειλε…

44 λεπτά ago

Α. Κονδύλης: “Δολοφονία χαρακτήρα” με μπαγιάτικα ψέματα!

"Λεβέντες και κακέκτυπα του Γκέμπελς, σας δίνω ραντεβού στην Εισαγγελία".

55 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα 20.000 ευρώ από τη Δημοτική Αστυνομία σε Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας και υπεργολάβους τους

Οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης θα συνεχιστούν και θα ενταθούν το επόμενο…

1 ώρα ago