Κουίζ: Ποιος είναι ο πρώτος που ανακοίνωσε υποψηφιότητα για Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας;
Η διαδικασία εκλογής νέου δημάρχου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Μαΐου, οπότε και θα συνεδριάσει η πλειοψηφούσα παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου δημάρχου.
Την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη δημαρχία Νότιας Κέρκυρας, μετά την παραίτηση του Ανδρέα Χειμαριώτη, ανακοίνωσε σήμερα ο Γιάννης Κουρής. Η διαδικασία εκλογής νέου δημάρχου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Μαΐου, οπότε και θα συνεδριάσει η πλειοψηφούσα παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου δημάρχου.
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας είχαν εκφράσει πρόθεση να παραιτηθούν, ακολουθώντας τον μέχρι πρότινος δήμαρχο. Ωστόσο, τελικά επέλεξαν να συνεχίσουν τη θητεία τους και να προχωρήσουν στην εκλογή νέου επικεφαλής.
Ο κ. Κουρής, ο οποίος έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΚ Νότου, κατέθεσε επίσημα την υποψηφιότητά του. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, και άλλα στελέχη της πλειοψηφίας εξετάζουν το ενδεχόμενο υποψηφιότητας, μεταξύ των οποίων οι Ανδρέας Σαγιάς, Γιάννης Καββαδίας και Ευδοξία Χαλιδιά.
Η ανακοίνωση του Γιάννη Κουρή:
«Εκτιμώντας την παρότρυνση συναδέλφων, καθώς και τη μέγιστη πολιτική ευθύνη που συνεπάγεται η άμεση αναγκαιότητα να δοθούν λύσεις στα φλέγοντα ζητήματα ύδρευσης, απορριμμάτων κ.ά., τα οποία εξώθησαν σε παραίτηση τον Δήμαρχό μας, καθώς και το γεγονός πως η έως σήμερα πορεία και λειτουργία μου με καθιστούν γνώστη των προβλημάτων, αλλά και των παθογενειών – κυρίως στον τομέα της ύδρευσης – και επειδή οφείλουμε να τιμούμε την πολιτική ιστορία του κάθε τόπου, καταθέτω την υποψηφιότητά μου στη διαδικασία εκλογής νέου Δημάρχου από την παράταξή μας.
Προέρχομαι, όπως γνωρίζετε, από τον ιστορικό πρώην Δήμο Λευκιμμαίων, τον οποίο θεωρώ πως έχω καθήκον να εκπροσωπήσω – με απόλυτο σεβασμό και προς τις άλλες δύο Δημοτικές Ενότητες – διατηρώντας ακέραιη την πίστη μου πως μπορώ, με υπευθυνότητα και σύνεση, να ενώσω τη δημοτική πλειοψηφία, καθώς και το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων, όπως έπραξα μέχρι σήμερα, λειτουργώντας ισότιμα προς όλες τις Κοινότητες στη θητεία μου ως Αντιπρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΚ Νότου.
Εξάλλου, η σχεδόν καθολική αποδοχή μου από τους Προέδρους των Κοινοτήτων το επιβεβαιώνει. Παράλληλα, σκοπός μου είναι να δημιουργήσω τις απαραίτητες προϋποθέσεις συνεργασίας με τις λοιπές παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και να συγκροτήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο διεκδίκησης λύσεων για τα προβλήματα του Δήμου μας».







