Πα. Μάι 3rd, 2024

Η στήριξη Χαρδαλιά στα έργα του Δήμου Αθηναίων, η υποψηφιότητα Φιλίππου µε τη ”Νέα Αριστερά” και οι… Ολυμπιακές εκδηλώσεις στον Πειραιά

Xρήμα από Χαρδαλιά για τα έργα στον Δήμο της Αθήνας

Πέρασαν άραγε οι εποχές που οι Περιφέρειες και οι ∆ήµοι συνεργάζονταν ανάλογα µε το κοµµατικό πρόσηµο και τα παραταξιακά συµφέροντα; ∆ύσκολη η απάντηση, αλλά κάτι πάει να γίνει. Είναι λοιπόν όντως ενθαρρυντικό ότι ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, δίνει λεφτά και στήριξη στον ∆ήµο της Αθήνας για έργα που πρέπει να γίνουν για το καλό της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει 101 εκατ. ευρώ στον ∆ήµο Αθηναίων για αναβάθµιση της ποιότητας ζωής. Για πράγµατα απτά και συγκεκριµένα. Σε άλλες, όχι και τόσο παλιές εποχές, κάποιος σύµβουλος θα έλεγε στον περιφερειάρχη: «Πρόσεχε, αυτά θα τα πιστωθεί ο δήµαρχος», εν προκειµένω ο Χάρης ∆ούκας. Ευτυχώς κάτι πάει να αλλάξει. Η πρωτοβουλία που στηρίζει ο κ. Χαρδαλιάς περιλαµβάνει πάνω από 40 ξεχωριστά έργα και εντάσσεται στην Ολοκληρωµένη Χωρική «Αθήνα 2030», µέρος του συνολικού προγράµµατος «Αττική 2021-2027». Από τα 101 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας, τα 78 εκατ. ευρώ θα πάνε για την ενίσχυση της «χωρικής, οικονοµικής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ανάπτυξης», 18 εκατ. ευρώ για την «προώθηση της περιφερειακής κοινωνικής συνοχής» και 5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας. Σε δηλώσεις του στο «Secret», ο Ν. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «πρόκειται για µια πρωτοβουλία της Περιφέρειας, την οποία θα χαρακτήριζα γενναία. ∆εν είναι µόνο ότι διαθέτουµε το ποσό των 101 εκατ. ευρώ, αλλά το ότι ενώνουµε τις δυνάµεις µας µε τον ∆ήµο Αθηναίων σε µια κοινή επιδίωξη: να υλοποιήσουµε την έννοια της µητροπολιτικότητας, να κάνουµε µαζί την Αθήνα την πόλη στην οποία θέλουµε πραγµατικά να κατοικούµε, να εργαζόµαστε, να κινούµαστε – εντέλει, να ζούµε».

Τρίτη και φαρμακερή;

Την τρίτη προσπάθειά του για τη µετα… δηµαρχιακή του εποχή κάνει πλέον ο πρώην δήµαρχος Σαρωνικού και πολύπειρος αυτοδιοικητικός Πέτρος Φιλίππου. Αρχικά αποφάσισε να µην είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές και διεκδίκησε µία θέση στο ελληνικό Κοινοβούλιο µε τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα αποτελέσµατα των περασµένων εθνικών εκλογών δεν τον έστειλαν στη Βουλή. Επειτα δοκίµασε στις αυτοδιοικητικές εκλογές να είναι εκ νέου υποψήφιος περιφερειακός σύµβουλος Αν. Αττικής µε τον Γιώργο Ιωακειµίδη. Ούτε αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε. Ξαναδοκιµάζει την τύχη του κάνοντας τρίτη προσπάθεια. Αυτή τη φορά ως υποψήφιος ευρωβουλευτής µε τη «Νέα Αριστερά». Για να δούµε… Θα είναι η «τρίτη και φαρµακερή»;

Ποιος δήµαρχος ζητάει στο γραφείο Τύπου του «πρόσωπο» που να έχει θητεύσει σε ανάλογη θέση σε υπουργικό γραφείο; Η αλήθεια είναι πως είναι υψηλών δυνατοτήτων ο δήµαρχος, οπότε θέλει και συνεργάτη ανάλογων προσόντων.

 

Περί σεβασμού

Τελεία έβαλε η ΚΕ∆Ε στην ανταλλαγή πυρών µε τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γ. Στασινό, τονίζοντας: «Η ολοµέλεια του ΣτΕ θα λάβει κάποια στιγµή την τελική απόφαση, µε την οποία όλοι οφείλουµε να συµµορφωθούµε». Ο κ. Κυρίζογλου είπε: «Η ΚΕ∆Ε σέβεται τον θεσµικό ρόλο του ΤΕΕ. Οφείλει όµως και ο πρόεδρος του ΤΕΕ να σέβεται έµπρακτα τον συνταγµατικά κατοχυρωµένο θεσµικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης».

Στα ζητήματα του κανονισμού δόμησης στάθηκε η κ. Σακελλαροπούλου στη συνάντηση με την ΚΕ∆Ε. Είχε ίδια γνώση από τη θητεία της στο ΣΤΕ.

 

Συνθέτης και δήμαρχος

Εγινε συνθέτης και στιχουργός για χάρη του νησιού του ο δήµαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος. Ο δραστήριος και µε πρωτοπόρες ιδέες δήµαρχος θέλησε αυτή τη φορά να προωθήσει το νησί του, ενόψει τουριστικής περιόδου, και κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι, στο οποίο συµµετέχει και ο ίδιος µε τον γνωστό ράπερ Μιχαλάρα. Μάλιστα, ο τίτλος του τραγουδιού είναι «Ελα µαζί µου στους Λειψούς» και κυκλοφορεί από γνωστή δισκογραφική εταιρεία.

Ποιος πρώην δήµαρχος αποφάσισε έπειτα από µακρά πορεία να αποσυρθεί από τα αυτοδιοικητικά δρώµενα; Μάλιστα, παραιτήθηκε και από το ∆ηµοτικό Συµβούλιο όπου ήταν εκλεγµένος, λέγοντας ότι «ο αυτοδιοικητικός κύκλος έκλεισε».

 

Στο επίκεντρο ο Πειραιάς

Στα χρώµατα της γαλλικής σηµαίας θα φωταγωγείται ο Πύργος του Πειραιά µέχρι τις 27 Απριλίου, δηλαδή το διάστηµα που πραγµατοποιείται το ταξίδι της Ολυµπιακής Φλόγας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του δήµου. Μάλιστα, στις όψεις του Πύργου θα προβάλλεται εναλλάξ και το έµβληµα των Ολυµπιακών Αγώνων. Για ακόµα µία φορά, ο Πειραιάς βρίσκεται στο επίκεντρο µε µια οµολογουµένως έξυπνη ιδέα.

Ενίσχυση της Συμμαχίας

Φαίνεται πως… δυναµώνει η «Αθηναϊκή Ενεργειακή Συµµαχία» του δηµάρχου Αθηναίων, Χάρη ∆ούκα. Ο ∆ήµος Μαραθώνα είναι η επόµενη σηµαντική προσθήκη στη «Συµµαχία». Μάλιστα, όλα επισηµοποιήθηκαν και δηµοσιοποιήθηκαν έπειτα από επίσκεψη του Στέργιου Τσίρκα, δηµάρχου Μαραθώνα, στο δηµαρχείο Αθηναίων.

Σπάνια συγγνώμη

Αναβάθµισε όλες τις παιδικές χαρές ο δήµαρχος Γαλατσίου, Γ. Μαρκόπουλος, και αναγνώρισε την καθυστέρηση. Η αλήθεια είναι πως από πολιτικό δεν ακούς εύκολα να παραδέχεται κάτι!

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά στη στήλη OTA LEAKS, στο  ένθετο eota που κυκλοφόρησε στις 20/4