Πε. Μάι 2nd, 2024

Ο Δήμος Αθηναίων έχει βάλει στον…πάγο τη δωρεάν άθληση χιλιάδων δημοτών

Στον…πάγο παραμένουν εδώ και περίπου δύο μήνες τα δωρεάν προγράμματα άθλησης που απολάμβαναν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας οι δημότες της Αθήνας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων με τον ιστορικό Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.

Η νέα δημοτική αρχή φαίνεται ότι δεν έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα της το θέμα της άθλησης των δημοτών. Κι αυτό, γιατί έχει ήδη καθυστερήσει δραματικά την ανανέωση της συνεργασίας με τον Πανελλήνιο ΓΣ, με αποτέλεσμα οι περίπου 3.000 ωφελούμενοι δημότες να μη μπορούν να αθληθούν δωρεάν, λαμβάνοντας αυτές τις πολύτιμες καθημερινές ανάσες.

Υπενθυμίζεται, ότι το πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή από την προηγούμενη δημοτική αρχή και είχε αγκαλιαστεί από χιλιάδες Αθηναίες και Αθηναίους. Οι δημότες μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλές διαφορετικές αθλητικές δραστηριότητες, οι οποίες, μεταξύ άλλων, αφορούσαν: Γυμναστική για δημότες, ειδικά προγράμματα γυμναστικής για δημότες της τρίτης ηλικίας, μαθήματα κολύμβησης, μαθήματα pilates, γιόγκα, πολεμικές τέχνες/αυτοάμυνα, ελεύθερο τρέξιμο, μαθήματα χορού  και επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ-πονγκ).

Yψηλόβαθμες πηγές από την Πλατεία Κοτζιά αναφέρουν ότι το τελευταίο δίμηνο έχουν πυκνώσει οι δια αλληλογραφίας διαμαρτυρίες των δημοτών προς  τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα. Οι δημότες που συμμετέχουν στα προγράμματα ζητούν από τη δημοτική αρχή να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στην ανανέωση του προγράμματος και την επανέναρξη των δωρεάν αθλητικών δραστηριοτήτων.

Προς αυτή την κατεύθυνση πιέζει, φυσικά, από τον Ιανουάριο και η αξιωματική αντιπολίτευση, με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αθήνα Ψηλά” Κώστα Μπακογιάννη να ζητά σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη συνέχιση των αθλητικών προγραμμάτων.