Πε. Μάι 2nd, 2024

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΠΕΔ Αττικής

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), επαναβεβαίωσαν την μεγάλη επιρροή του  κεντροδεξιού χώρου στην Αυτοδιοίκηση.    Η παράταξη του Γιώργου Μαρκόπουλου δημάρχου Γαλατσίου με 57% παραμένει αυτοδύναμη, διαθέτοντας 16 από τις 25 έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου. Δυναμική  επαναφορά στην ΠΕΔΑ έκανε η Λαϊκή Συσπείρωση, εκλέγοντας τρείς έδρες από καμιά στο προηγούμενο Δ.Σ. Το ψηφοδέλτιο που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ αύξησε τις έδρες του από δυο σε πέντε, ενώ  μεγάλος χαμένος θεωρείται η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που εξέλεξε μόνο μια έδρα. Στο Δ.Σ εξελέγησαν από την πλειοψηφία οι δήμαρχοι: Γιώργος  Μαρκόπουλος, Ιωάννης Ηλίας, Ιωάννης Φωστηρόπουλος, Σπύρος Βρεττός, Νικόλαος Μπάμπαλος, Ισίδωρος Μάδης, Δημήτρης Μάρκου, Δημήτρης Κιούσης, Γιώργος Γιασημάκης, Ευστράτιος Σαραούδας, Νίκος Χουρσαλάς και οι δημοτικοί σύμβουλοι: Νίκος  Λεβετσοβίτης, Νίκος Αβραμίδης, Μαρία Τσιώτα-Μάρκου, Σπύρος Σταθούλης, και Μιχαήλ Βρεττός.

Από την μειοψηφία (ΠΑΣΟΚ) οι δήμαρχοι: Ανδρέας Ευθυμίου και Αλέξης Σωτηρόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι: Δημήτρης Καρύδης, Μαρία Ανδρούτσου και Ρωξάνη Μπέη.

Από την Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) εξελέγησαν οι δήμαρχοι Ηλίας Σταμέλος και Ευάγγελος Σίμος και ο δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Μπούσουλας.

Τέλος από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε ο Γιώργος Γαβρίλης.