Πα. Απρ 19th, 2024

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ: Δύο Σταυροί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πανοράματος!

Με σεβασμό στην παράδοση, μεγάλη συμμετοχή κολυμβητών και πολλά χαμόγελα πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη οι εκδηλώσεις για τον Εορτασμό των Θεοφανείων.
Το δημοτικό κολυμβητήριο στο Πανόραμα γέμισε από κόσμο και κολυμβητές που τήρησαν το έθιμο των Θεοφανείων και βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό. Μεγάλη η συμμετοχή, γι’ αυτό και οι Ιερείς έριξαν 2 Σταυρούς στο νερό.
Έπεσαν στο νερό συνολικά 51 κολυμβητές, ενήλικες και μικρά παιδιά από τις Ακαδημίες του δημοτικού κολυμβητηρίου, που έκλεψαν και το χειροκρότημα των παρευρισκομενων.
Ευλογημένοι που έπιασαν τον Σταυρό ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Η Ελισάβετ Βαϊνδιρλή στους ενήλικες και στους μικρούς  κολυμβητές ο 13χρονος Βασίλης Τζιντζής κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, ενώ και ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης τους πρόσφερε μια εικόνα εκ μέρους του δήμου.
Παραδοσιακά Θεοφάνεια στο Ασβεστοχώρι
Στο Ασβεστοχώρι αναβίωσε το έθιμο με το πορτοκάλι και το κυπαρίσσι. Έθιμο μοναδικό που αναδεικνύεται κάθε χρόνο δύο αιώνες τώρα την ημέρα των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ζωντανεύοντας ιστορικές παραδόσεις της περιοχής.
Το έθιμο το έφεραν στο Ασβεστοχώρι ξενιτεμένοι κάτοικοι από τους Αγίους Τόπους και γιορτάζεται κάθε τέτοια μέρα με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σύσσωμη την τοπική κοινωνία.
Λαμπρά γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και στους υπόλοιπους Ιερούς Ναούς του δήμου, στην Πυλαία, τον Χορτιάτη, το Φιλύρο και την Εξοχή.