Σα. Μάι 4th, 2024

“Προεκλογικό” το κλίμα για την προεδρία της ΚΕΔΕ

Οι «ζυμώσεις» γύρω από τις υποψηφιότητες για την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων(ΚΕΔΕ) έχουν αρχίσει να «ζεσταίνουν» το κλίμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παλιοί και νέοι δήμαρχοι, δέχονται επισκέψεις από τους διεκδικητές της προεδρίας, κάποιοι εκ των οποίων περιοδεύουν ανά την Ελλάδα, συγκροτώντας συμμαχίες που θα στηρίξουν την υποψηφιότητα τους.

Η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ που θα εκλέξει 31 μέλη του νέου   Διοικητικού Συμβουλίου θα συνέλθει στην Αθήνα στις 5-6 και 7 Μαρτίου. Στην διαδικασία για την εκλογή των μελών του Δ.Σ θα φανεί και η επιρροή κάθε υποψηφίου ανάλογα με τον αριθμό των εκλεκτόρων που θα συγκεντρώσει από τους 332 Δήμους όλης της χώρας.

Σύμφωνα με έμπειρους αυτοδιοικητικούς, οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στην Ν.Δ θα καταλάβουν 17-18 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, οι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ 9-10 και οι του  ΣΥΡΙΖΑ 3 έδρες. Ο δήμαρχος Αθηναίων συμμετέχει αυτοδικαίως στο Δ.Σ της ΚΕΔΕ, διότι εκπροσωπεί τον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας. Μέχρι τον Μάρτιο δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και άλλοι μνηστήρες, εκτός των ήδη γνωστών που έχουν αποδυθεί σε προεκλογικό αγώνα για την συγκέντρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού εκλεκτόρων.

Π.Κ