Πα. Μάι 3rd, 2024

Ο Μπακογιάννης “τρέχει” για τα προβλήματα της Αθήνας και στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα κάνουν…οντισιόν για υποψήφιο Δήμαρχο

Την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν την..οντισιόν για τον άνθρωπο που θα ηγηθεί της Ανοιχτής Πόλης στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, η Αθήνα προχωρά μπροστά και ο νυν Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έχει επιδοθεί σε ένα σπριντ επαφών με υπουργούς νευραλγικών τομέων, με στόχο την επίλυση προβλημάτων που αφορούν στην καθημερινότητα των Αθηναίων.

Μια από τις πρώτες “στάσεις” που έκανε ο Κώστας Μπακογιάννης ήταν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου πριν λίγες εβδομάδες συνάντησε τον μέχρι πρότινος υπουργό Νότη Μηταράκη. Το θέμα της συζήτησης ήταν αυτό που τίθεται σχεδόν καθημερινά από τον Δήμαρχο Αθηναίων, δηλαδή η ενίσχυση της ασφάλειας στον Δήμο Αθηναίων και η χάραξη κοινής γραμμής συνεργασίας μεταξύ της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Κ.Μπακογιάννης αναμένεται να συναντήσει και τον νέο υπουργό ΠΡΟΠΟ Γιάννη Οικονόμου, προκειμένου οι δύο άνδρες να συζητήσουν εκ νέου την ατζέντα που αφορά το κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

Και, φυσικά, το μπαράζ των συναντήσεων του Δημάρχου Αθηναίων με κυβερνητικά στελέχη συνεχίστηκε και εν μέσω θέρους. Τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σταϊκούρα, στον οποίο έθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για το κυκλοφοριακό της Αθήνας, ενώ μόλις μερικά 24ωρα μετά πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας Νίκο Παπαθανάση για την αστική ανάπλαση του Ελαιώνα, μέρος της οποίας χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων δεν θα μπορούσε, φυσικά, να μη διαβεί και την πόρτα του Υπουργείου Υγείας. Συνάντησε, λοιπόν, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσε μεταξύ άλλων και το πολυδιάστατο θέμα ναρκωτικών, σε μια προσπάθεια αφενός να ενισχυθεί η κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος αφετέρου να υπάρξει περαιτέρω στήριξη στα ουσιοεξαρτημένα άτομα.

Και σ’ όλα τα παραπάνω, φυσικά, θα πρέπει να προστεθεί η ήδη δύσκολη καθημερινή ατζέντα του Δημάρχου της πόλης, η οποία περιλαμβάνει μπαράζ επισκέψεων στις γειτονιές της Αθήνας, επιθεωρήσεις μικρών και μεγάλων έργων, αλλά και αναρίθμητες συσκέψεις με αντιδημάρχους και επιτελικά στελέχη για τη διαχείριση των προβλημάτων της καθημερινότητας στην πρωτεύουσα.