slider

Έτσι θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές – Το στοίχημα για συγκλίσεις και «πολιτική αλλαγή»

Τη βάση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ, δίνοντας το πολιτικό στίγμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών.

Ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στον στρατηγικό σχεδιασμό που θα ακολουθήσει το κόμμα του στις κάλπες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιβεβαιώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει συνεργασίες και συγκλίσεις, με στόχο να σπάσει η κυριαρχία των προερχόμενων από την ΝΔ υποψηφίων στους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες της επικράτειας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει πολλούς δημάρχους και περιφερειάρχες ως «δικά της παιδιά», με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης σε «φτωχό συγγενή». Όσον αφορά τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες τοπικές κάλπες ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι θα προταχθούν ευρύτερες συνεργασίες και συναινέσεις σε τοπικό επίπεδο, με στόχο την πολιτική αλλαγή στο πεδίο της Αυτοδιοίκησης.

Aπό το ένθετο e-ota της εφημερίδας Παραπολιτικά

Τελευταία άρθρα

Μπαίνουν οι βάσεις για την κτιριακή επέκταση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Πρόσκληση 9 εκατ. ευρώ και έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης

7 ώρες ago

1st Thess Youth Festival 2026 – Η νέα γενιά στο προσκήνιο

Η Θεσσαλονίκη δίνει χώρο, φωνή και πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γενιά.

8 ώρες ago

Ρόδος: Κλειστά αύριο σχολεία & αθλητικές εγκαταστάσεις για την καταγραφή ζημιών

Η παράταση κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση των αναγκαίων ελέγχων και την καταγραφή των ζημιών…

9 ώρες ago

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στη Σίφνο

Η πρόληψη και η φροντίδα της υγείας μας είναι υπόθεση όλων.

9 ώρες ago