Πα. Απρ 19th, 2024

Γιώργος Θωμάκος: Εκ νέου υποψήφιος ο δήμαρχος Κηφισιάς – Διεκδικεί τρίτη θητεία

Για τρίτη συνεχόμενη θητεία είναι έτοιμος να ζητήσει την ψήφο των Κηφισιωτών ο νυν δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην εφημρρίδα «Κηφισιά».

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη του δημάρχου Κηφισιάς

Υπάρχει κάτι που θέλετε να προλάβετε να κάνετε πριν τις εκλογές;
Πολλά είναι που θέλω να προλάβω και ειδικά στην Παιδεία αν και προσπαθώ να μην διαιρώ τον χρόνο προ και μετά εκλογών. Εάν αναφέρω συγκεκριμένα έργα, «άσπονδοι φίλοι» μου θα κάνουν τα πάντα για να τα ματαιώσουν. Θυμίζω ότι 5 χρόνια (2014-2019) συγκεκριμένος εργολάβος που νεμόταν σχεδόν αποκλειστικά τα έργα του Δήμου, περίπου 20 χρόνια, δεν άφηνε κανέναν διαγωνισμό χωρίς παράλογες ενστάσεις και καθυστερήσεις.

Τι σας ωθεί τελικά να θέσετε για τρίτη φορά υποψηφιότητα;

Η ίδια και παντοτινή αγάπη και πάθος για αυτόν τον προικισμένο τόπο την Κηφισιά μας, τη Νέα Ερυθραία μας και την Εκάλη μας. Το ακόμη μεγαλύτερο κέφι για διεκδίκηση, αυτή τη φορά από την Πολιτεία, μεγάλων έργων υποδομής που δικαιούται και στερήθηκε ο τόπος (συγκοινωνιακά, αντιπλημμυρικά κ.α.).

Όταν βάζατε για πρώτη φορά υποψηφιότητα πριν από 7 χρόνια, ποιος ήταν ο πρωταρχικός στόχος σας για την πόλη; Πιστεύετε ότι τον πετύχατε;
Η «Δύναμη Ελπίδας» που ήρθε το 2014 προέταξε τα άυλα. Τότε δεν είχα εξαγγείλει ούτε υποσχεθεί σχεδόν κανένα έργο. Προτεραιότητες ήταν: η έντιμη διοίκηση, η προστασία της φυσιογνωμίας της Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας, η Συμμετοχή των Πολιτών στην Τοπική Δημοκρατία και μία σειρά από καινοτομίες.

Ναι, είμαστε υπερήφανοι με τους συνεργάτες μου ότι ανακόψαμε μία πτωτική πορεία υποβάθμισης, φέραμε με πολλούς τρόπους τους Συμπολίτες κοντά στον Δήμο τους και εισαγάγαμε μία σειρά από σύγχρονες υπηρεσίες.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το ατού σας, το ισχυρό σας χαρτί για την επανεκλογή σας;
Το διαρκές και πολυεπίπεδο έργο και ο ακηδεμόνευτος χαρακτήρας μου και του Συνδυασμού μας.

Κακό για το Δήμο εάν ο Δήμαρχος είναι δέσμιος κομμάτων ή συμφερόντων.

Η Κηφισιά ψηφίζει παραδοσιακά Νέα Δημοκρατία. Αν το κόμμα δώσει την υποστήριξή του σε άλλον υποψήφιο, υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσετε ή να συνεργαστείτε;
Δεν ζητήσαμε ποτέ την υποστήριξη κανενός κόμματος. Η υποψηφιότητα μου ήταν και θα είναι Ανεξάρτητη και Ακομμάτιστη. Είμαι ιδεολογικά αντίθετος στα κομματικά «χρίσματα» ή στις «στηρίξεις» διότι προσβάλουν τους πολίτες.

Προσφορά μας στον τόπο η διακοπή των χρισμάτων.