Τρ. Οκτ 3rd, 2023

Υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Α΄ Αθηνών η αντιδήμαρχος Άννα Ροκοφύλλου

Υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Α΄ Αθηνών θα είναι η αντιδήμαρχος και δικηγόρος, Άννα Ροκοφύλλου, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο πρωθυπουργού.

Η ανακοίνωση για την υποψηφιότητα της κ. Ροκοφύλλου έγινε έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ποια είναι η Άννα Ροκοφύλλου

Η Άννα Ροκοφύλλου γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα. Είναι δικηγόρος Αθηνών με μεταπτυχιακά στο Παρίσι 1 και 11 και με πολύπλευρη εμπειρία εντός και εκτός συνόρων καθώς έχει εκπροσωπήσει επανειλημμένα την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ως νομική σύμβουλος και εμπειρογνώμων Κοινοτικού Δικαίου στην Ειδική Νομική Υπηρεσία Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στο Υπουργείο Εξωτερικών. Η πορεία της στην Αυτοδιοίκηση ξεκίνησε το 1994 ως Διαμερισματική Σύμβουλος στο 1ο Διαμέρισμα Αθήνας, υπήρξε εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος από το 1998 μέχρι το 2010 όταν και εκλέχθηκε Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, όπου διετέλεσε Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού. Ήταν εκλεγμένο και δραστήριο μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ από το 2007 μέχρι το 2012, Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΚΕ καθώς και μέλος του Κογκρέσου των Δήμων και Περιφερειών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στις δημοτικές εκλογές του 2019 εξελέγη δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη. Διετέλεσε πρόεδρος στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και σήμερα είναι αντιδήμαρχος Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας του Δήμου Αθηναίων. Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Σπήλιο Μανιά και έχει ένα γιο 17 ετών.