ΠΑΡΑΔΗΜΟΤΙΚΑ

Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών εξελέγη ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος

Ο Β΄ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, εξελέγη ομόφωνα επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στην (σημερινή) συνεδρίαση της Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) είναι η συνέλευση των εκπροσώπων των τοπικών και των περιφερειακών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Μέσω της ΕτΠ οι περιφέρειες, νομαρχίες ή κομητείες, επαρχίες, δήμοι και κοινότητες να εκφράζουν άμεσα τη γνώμη τους εντός του θεσμικού πλαισίου της ΕΕ.


Ο Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε σχετικά:«Ευχαριστώ από καρδιάς τους συναδέλφους στη Ευρώπη και στην Ελλάδα για την εκλογή μου αυτή.
Το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα, έχει να αντιμετωπίσει τεράστιες προκλήσεις και για αυτό χρειάζεται περισσότερος χώρος στην τοπική αυτοδιοίκηση που θα βοηθήσει την Ευρώπη να ανταποκριθεί.
Η Ευρωπαϊκή επιτροπή των περιφερειών αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στην πορεία της Ευρώπης στο μέλλον».

Τελευταία άρθρα

«Η Μεταμόρφωση αλλάζει – Η διαφορά φαίνεται στα έργα»

Είδαμε πρόσφατα να ανακοινώνονται, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, δύο μεγάλες αναπλάσεις, οι οποίες…

7 λεπτά ago

Φάνης Σπανός: Άνοιξε τα χαρτιά του για το 2028

Την πρόθεσή του να παραμείνει στο τιμόνι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και μετά το 2028…

14 λεπτά ago

Γιορτινή γκαλερί στη χριστουγεννιάτικη αγορά των Τρικάλων

Τετραπλή καλλιτεχνική συνεργασία από Δήμο Τρικκαίων, e-trikala, Σύλλογο Τρικαλινών Ζωγράφων και Εμπορικό Σύλλογο.

18 λεπτά ago

Όλα έτοιμα για το Φεστιβάλ Αναρρίχησης στο Λεωνίδιο

Δείτε το επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

1 ώρα ago

Ηράκλειο Αττικής: Πρόσληψη 11 ατόμων στις υπηρεσίες καθαριότητας

Θα συμπληρώσουν τις προσλήψεις που έγιναν στα τέλη καλοκαιριού για τη στελέχωση αντίστοιχων θέσεων στις…

1 ώρα ago

Νίκαια: Νέος φωτισμός στο βοηθητικό γήπεδο Νεάπολης

Βελτιώνονται οι συνθήκες άθλησης και αναβαθμίζεται η λειτουργία των αθλητικών χώρων.

1 ώρα ago