Πε. Απρ 25th, 2024

Ανατροπές και εκπλήξεις στο «γαλάζιο στρατόπεδο» του δήμου Χαλανδρίου – Η απόσυρση Κουράση, η υποψηφιότητα Ρώμα και το νέο πρόσωπο

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες τα «φώτα» στο Χαλάνδρι να τράβηξε και πάλι η ανακοίνωση ότι ο Χάρης Ρώμας θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, ωστόσο ο δήμος των Β. Προαστίων έχει σημαντικές εξελίξεις, που δεν σχετίζονται με την υποψηφιότητα του ηθοποιού, η οποία άλλωστε είχε προαναγγελθεί εδώ και αρκετό καιρό.

Ο λόγος για την απόσυρση του πρώην δημάρχου Γιώργου Κουράση και την παράδοση του τιμονιού της παράταξής του στην Κρίστη Αγαπητού, που θα είναι υποψήφια δήμαρχος το 2023, όπως έχει γράψει το e-ota εδώ και μήνες.

«Η παράταξή μας, με νέο Επικεφαλής θα έχει τον χρόνο να απευθυνθεί στους Δημότες του Χαλανδρίου τονίζοντας πόσο κρίσιμες είναι οι επόμενες εκλογές. ΤοΧαλάνδρι μας θα έχει ίσως την τελευταία ευκαιρία να ακολουθήσει την επιτυχημένη πορεία άλλων Δήμων υιοθετώντας πολιτικές σύγχρονες και αποτελεσματικές. Κατόπιν αυτής της απόφασης και κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες , ακολουθήθηκε διαδικασία ανάδειξης νέου επικεφαλή εντός της Παράταξης κατά την οποία επιλέγη ώς επόμενη Υποψήφια Δήμαρχος της Παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση» να είναι η Δημοτική μας Σύμβουλος Κρίστη Αγαπητού», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο πρώην δήμαρχος δίνοντας το δαχτυλίδι της διαδοχής στην δημοτική σύμβουλο Κρίστη Αγαπητού.

Μέχρι στιγμής έντονη ήταν η αντίδραση του Παναγιώτη Βάσιου, που κατηγόρησε τον Κουράση ότι αγνόησε το κάλεσμά του προς τους τέσσερις γαλάζιους υποψηφίους να καταρτίσουν ενιαίο ψηφοδέλτιο.

«Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι του μηνύματός μας για ενότητα ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου κος Γ. Κουράσης προβαίνει σε ενέργειες διάσπασης της ευρύτερης κεντροδεξιάς παράταξης. Όλοι γνωρίζουμε ότι στο Χαλάνδρι κατήλθαν στις δημοτικές εκλογές του έτους 2019 τέσσερες δημοτικοί συνδυασμοί με επικεφαλής ανθρώπους παραταξιακούς», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Παναγιώτης Βάσιος και συμπληρώνει: «Αντί για θεσμικό διάλογο ο κος Γ. Κουράσης προσπαθεί να προκαταλάβει τις εξελίξεις και να επιβάλει την θέλησή του εκ των προτέρων. Κατά την άποψή μου, δείχνει ξεκάθαρα ότι επιλέγει την σύγκρουση, με στόχο να διαιωνίσει την διάσπαση της κεντροδεξιάς παράταξης. Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η ανακοίνωση που εξέδωσε, όπου μας ενημερώνει με αλαζονεία ότι αποφάσισε και όρισε τον νέο υποψήφιο-α Δήμαρχο Χαλανδρίου;».