Πα. Μαρ 29th, 2024

Με παραδοσιακά εδέσματα και τοπική ρακή υποδέχθηκε ο Αρναουτάκης την Σακελλαροπούλου στην Κρήτη

Τις σεισμόπληκτες περιοχές των Δήμων Αρχανών Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδας επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στις Αγίες Παρασκιές του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων την υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Μανόλης Κοκοσάλης σύμφωνα με το πρόγραμμα, ενώ στην υποδοχή συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Καστελίου, Αρκαλοχωρίου και Βιάννου Ανδρέας και ο κυβερνητικός βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης.


Η Πρόεδρος που έγινε δεκτή με θερμή υποδοχή, συνομίλησε με τους κατοίκους των περιοχών ακούγοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και είδε από κοντά τις ζημιές που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός. Ο πρώτος σταθμός επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν οι Αγιές Παρασκιές του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων όπου οι κάτοικοι την υποδέχθηκαν στην πλατεία του χωριού με θερμό χειροκρότημα ενώ είχε στηθεί μπουφές με κρητικό κέρασμα προς τιμήν της. Μάλιστα η Πρόεδρος γεύτηκε τα τοπικά τυριά, παραδοσικά καλτσούνια και παξιμάδια, ενώ δεν παρέλειψε να δοκιμάσει κρητική ρακή.