Πα. Μαρ 29th, 2024

«Παρέλαση» ευρωπαίων αξιωματούχων στο δημαρχείο της Αθήνας – Τι συζήτησαν με τον οικοδεσπότη Μπακογιάννη

Το Δημαρχείο της Αθήνας έγινε σημείο αναφοράς των ξένων αξιωματούχων που επισκέπτηκαν την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, με τον Κώστα Μπακογιάννη να υποδέχεται πρωθυπουργούς και υψηλά στελέχη της ΕΕ.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά τους Πρωθυπουργούς του Μαυροβουνίου Ζντράβκο Κριβοκάπιτς, της Βόρειας Μακεδονίας κ. Ζόραν Ζάεφ, την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργκρέτε Βέσταγκερ, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος και πρώην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ντόναλντ Τουσκ, τον πρώην επίτροπο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και νυν ειδικό απεσταλμένο για την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας εκτός ΕΕ κ. Χρήστο Στυλιανίδη, καθώς και τον Πρόεδρο του Φόρουμ των Δελφών κύριο Συμεών Τσομώκο.

Η συζήτηση περιστράφηκε στις συνέπειες της πανδημίας, στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και στην προσπάθεια της Αθήνας να αναδειχθεί σε σπουδαίο τουριστικό προορισμό τους προσεχείς μήνες, αξιοποιώντας τις υποδομές και τον πολιτιστικό της πλούτο.

Πάντως φαίνεται πως η Αθήνα ανακτά την διεθνή της ακτινοβολία.