Πε. Μαρ 28th, 2024

Ετοιμάζουν ψηφοδέλτια στη ΝΔ – Μεγάλη συμμετοχή αυτοδιοικητικών καθ’ υπόδειξη Μαξίμου

Έντονο προεκλογικό άρωμα είχε ο ανασχηματισμός της 4ης Ιανουαρίου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μολονότι ο βασικός κορμός του υπουργικού συμβουλίου στα «βαριά» χαρτοφυλάκια έμεινε αμετάβλητος, η ενίσχυση του σχήματος με μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας και οι στοχευμένες αλλαγές στο ΥΠΕΣ έδωσαν το στίγμα του «εκλογικού» ανασχηματισμού.
Σε αυτό το πλαίσιο, στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας έχουν ξεκινήσει ήδη οι εκλογικές διεργασίες, με την Πειραιώς να βρίσκεται σε μια προκαταρκτική διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων.
Ενισχυμένη, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το e-ota.gr, θα είναι η συμμετοχή στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις «γαλάζιες» λίστες.
Άλλωστε, η ενίσχυση των ψηφοδελτίων με πρόσωπα από τους δήμους και τις περιφέρειες, αποτελεί βασική επιδίωξη του Μαξίμου, ως μια «επιβράβευση» των αυτοδιοικητικών για τον κομβικό ρόλο που επιτέλεσαν στη μάχη με την πανδημία.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι προερχόμενες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση υποψηφιότητες δεν θα αφορούν μόνο σε εν ενεργεία αιρετούς αλλά και σε πρώην δημάρχους και περιφερειάρχες, οι οποίοι βρίσκονται την τελευταία διετία σε στάση πολιτικής αναμονής.
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως η συμμετοχή των αυτοδιοικητικών στα υπό διαμόρφωση ψηφοδέλτια της Πειραιώς δεν προκαλεί ικανοποίηση σε αρκετούς ήδη εκλεγμένους γαλάζιους βουλευτές, καθώς λόγω της απλής αναλογικής δεν αποκλείεται η είσοδος «δυνατών» υποψηφιοτήτων από την Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού να δείξει την πόρτα της εξόδου του Κοινοβουλίου σε ορισμένους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.