Μεσολόγγι: Χαμός για το «ξάφρισμα» υπολογιστών στην Κοινωφελή Επιχείρηση – «Καρατομήθηκε» ο πρόεδρος

«Πονοκέφαλο» προκάλεσε στη δημοτική αρχή Ι.Π. Μεσολογγίου το περιστατικό στην Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου, όπου απομακρύνθηκαν χωρίς ενημέρωση οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές της Επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε με επιστολή του ο πρόεδρος της Επιχείρησης Δημήτρης Ράπτης, ο αντιπρόεδρος Νικόλαος Σπανός προέβη χωρίς καμία σχετική ενημέρωση στο «ξήλωμα» των ηλεκτρονικών υπολογιστών της Επιχείρησης, του οποίους μάλιστα μετέφερε σε σακούλες σκουπιδιών.

«Ο Αντιπρόεδρος ΣΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, παρουσία ενός ακόμη ανθρώπου, εισήλθε το κτήριο της Κοινωφελούς και χωρίς ουδεμία ενημέρωση πήρε σε σακούλες σκουπιδιών τους υπολογιστές της επιχείρησης!», ανέφερε στην επιστολή του ο Δημήτρης Ράπτης.

Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία αιτήθηκε από τον δήμαρχο Κώστα Λύρο να απομακρύνει πάραυτα τον αντιπρόεδρο.

Ωστόσο, με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή προέβη στην «καρατόμηση» του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχειρήσης υποστηρίζοντας ότι όλα τα γεγονότα τελούσαν εν γνώσει του προέδρου κ. Ράπτη. «Μάλιστα ήταν αυτοπροσώπως παρών, χωρίς να εκφράσει ουδεμία αντίρρηση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον ο Δημήτρης Ράπτης απομακρύνθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τη δημοτική παράταξη του δημάρχου «Δημιουργική Ανατροπή».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του δήμου Μεσολογγίου:

«Με αφορμή τις ενέργειες που έλαβαν χώρα την Παρασκευή στην Κοινωφελή Επιχείρηση και προς αποκατάσταση της αλήθειας, οφείλουμε να κάνουμε γνωστό ότι όλα τα γεγονότα τελούσαν εν γνώσει του Προέδρου κ. Ράπτη Δημήτριου.

Μάλιστα ήταν αυτοπροσώπως παρών, χωρίς να εκφράσει ουδεμία αντίρρηση. Η μετέπειτα συμπεριφορά του και η δημόσια δήλωσή του δεν έχει καμία εξήγηση και συνάφεια με την πραγματικότητα.

Δυστυχώς παρασυρόμενος από εξωθεσμικούς παράγοντες ή παραγοντίσκους που έχουν ως στόχο μόνο το «ανακάτεμα» και τον αποπροσανατολισμό προέβη σε άστοχες ενέργειες οι οποίες εξέθεσαν την δημοτική αρχή εξυπηρετώντας ιδιοτελή μικροσυμφέροντα τρωκτικών που δεν επιθυμούν την νομιμότητα και την διαφάνεια στην επιχείρηση και που σύντομα θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη.

Συνεπώς εξαιτίας των ενεργειών του, οι οποίες απέχουν από τους στόχους της εξυπηρέτησης του δημοσίου λειτουργήματος στη βάση της αλήθειας και της καλής συνεργασίας προς το κοινό καλό, σταμάτα η συνεργασία μαζί του αλλά και τίθεται εκτός της «Δημιουργικής Ανατροπής».»