Σα. Απρ 20th, 2024

Μπακογιάννης και Πατούλης στη φωταγώγηση της Ακρόπολης – Το τετ α τετ της Μαρέβας με τον περιφερειάρχη

Με έντονες αναφορές στην Αρχαία Ελλάδα, τις ρίζες της Δημοκρατίας και στις αρχές τις Κλασικής Αθήνας πραγματοποιηθήκε η εντυπωσιακή φωταγώγηση του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης.

Στην πρωτεύουσα στράφηκαν τα παγκόσμια βλέμματα, καθώς η παρουσίαση του νέου φωτισμού της Ακρόπολης, αναμεταδόθηκε ζωντανά σε όλη την υφήλιο.

Τον πρωθυπουργό στην τελετή συνόδευσε η σύζυγός του Μαρέβα Μητσοτάκη, ενώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκπροσώπησαν ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Μάλιστα ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε τον περιφερειάρχη και τη σύζυγο του πρωθυπουργού να συζητούν για αρκετή ώρα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων έγραψε στο facebook για τη μοναδική βραδιά: «Η Ακρόπολη είναι η Αθήνα και η Αθήνα η Ακρόπολη. Από απόψε, στο φως, το φως».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην ιστορία της φλόγας του πολιτισμού που ταυτίστηκε με την χώρα μας.

«Ο προορισμός της ιερής φλόγας, είναι ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης. Οι αξίες που γεννήθηκαν σ’ αυτό εδώ τον τόπο αποτελούν πανανθρώπινο κτήμα. Γεννήθηκαν εδώ για να απλωθούν σε ολόκληρο τον κόσμο. Κι έγιναν η μόνη και σωστή απάντηση για την οργάνωση μιας κοινωνίας».

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορές στις ρίζες της Δημοκρατίας και στις αρχές τις Κλασικής Αθήνας σημειώνοντας ότι απαιτούν καθημερινή ανάδειξη και αναστοχασμό των δημοκρατικών κανόνων.

Αναφερόμενος στην Ακρόπολη και στον Ιερό Βράχο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η αλλαγή που δρομολογείται σήμερα, με τον νέο φωτισμό της Ακρόπολης, ήταν μια συνειδητή πολιτική επιλογή. Να επανενταχθεί στην καθημερινότητα το σύμβολο της κλασικής Ελλάδος».

Εικόνες από τον νέο φωτισμό της Ακρόπολης: