ΠΑΡΑΔΗΜΟΤΙΚΑ

Παιραιτήθηκε πρώην δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας ως «σάπια» την παράταξη

Φαίνεται πως οι πληγές που άφησε πίσω της η ήττα της 26 Μαΐου 2019 στις δημοτικές εκλογές ρίζωσαν βαθειά στην παράταξη «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών», με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη.

Ο ίδιος μάλιστα την περασμένη εβδομάδα καταφέρθηκε με σκληρή γλώσσα εναντίον των μέχρι πρότινος συνεργατών του, ανακοινώνοντας μάλιστα την παραίτησή του από τα ηνία του συνδυασμού και ανοίγοντας τις διαδικασίες για τη διαδοχή του.

Ο Γιώργος Τσώνης, ο οποίος στις περσινές αυτοδιοικητικές εκλογές στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε την αποχώρησή εκφράζοντας την πικρία για μια σειρά από στελέχη και πρώην συνεργάτες του, οι οποίοι όπως σημείωσε έχουν επιδείξει απαράδεκτη συμπεριφορά εναντίον του, κάνοντας λόγο για πρόθεση από ορισμένους να τον γελοιοποιήσουν, ενώ χαρακτήρισε την παράταξη, «σάπια». «Δεν με θέλουν και αποφάσισα να μείνω ζωντανός. Είμαι σκληρός για να πεθάνω», επεσήμανε, ενώ χαρακτηριστικές μεταξύ άλλων, ήταν και οι αναφορές του για τη συνέχεια, καθώς δήλωσε παρών, χωρίς ωστόσο να ανοίγει τα χαρτιά του.

Επιπλέον, με επιστολή του στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νίκο Φύκιρη, έκανε γνωστό ότι παραιτείται από επικεφαλής της παράταξης «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών» και θα συνεχίσει ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Τον ίδιο «δρόμο» ακολούθησε και η πρώην αντιδήμαρχος και δημοτική σύμβουλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, Γεωργία Παναγοπούλου, που με επιστολή της στον πρόεδρο γνωστοποίησε επίσης, την ανεξαρτητοποίησή της.

Μέσα στο επόμενο διάστημα οι 12 εναπομείναντες δημοτικοί σύμβουλοι θα κληθούν να εκλέξουν τον επόμενο επικεφαλής και διάδοχο του Γώργου Τσώνη.

Τελευταία άρθρα

Στην Αλεξανδρούπολη για τις υποδομές ο Γ. Βρούτσης

Από κοντά τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης είδε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Ιωάννης Βρούτσης που…

13 ώρες ago

Συνάντηση Κ. Μουτζούρη με αντιπροσωπεία από το Αλιαγά της Τουρκίας

Οι προοπτικές ενίσχυσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, η ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς και η διεύρυνση των…

16 ώρες ago

Επικοινωνία μέσω Post-it στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Τη δυνατότητα σε κάθε δημότη, αλλά και σε κάθε επισκέπτη, να υποβάλει εύκολα και γρήγορα…

16 ώρες ago

Το πρώτο παγκάκι «διπλής όψης» στην Ελλάδα τοποθετήθηκε στον Άλιμο

Ένα πρωτότυπο παγκάκι «διπλής όψης», το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να επιλέγουν προς…

17 ώρες ago

Μέτρα προστασίας από τη ζέστη λαμβάνουν οι δήμοι

Μέτρα προστασίας για όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού παίρνουν οι δήμοι, που ανοίγουν…

17 ώρες ago

Ενισχύονται οι δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών σε Ελληνικό & Αργυρούπολη

Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης προχωρά προληπτικά σε έκτακτη εφαρμογή προνυμφοκτονίας σε όλα τα φρεάτια…

17 ώρες ago