Πα. Απρ 19th, 2024

Ο Θεοδωρικάκος «τρέχει» δημάρχους και περιφερειάρχες εν μέσω θέρους

Αν οι τοποικοί άρχοντες περίμεναν ότι το φετινό καλοκαίρι θα είχε νησιά, διακοπές και παραλίες λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο.

Εν προκειμένω ο ξενοδόχος δεν είναι άλλος από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος έχει βάλει στους αυτοδιοικητικούς της επικράτειας πολύ «homework» για το φετινό καλοκαίρι.

Αφενός η αναζωπύρωση της πανδημίας και η εντατικοποίηση των ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας απαιτεί την επιφυλακή των ΟΤΑ, ενώ παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών έστειλε σε δημάρχους και περιφερειάρχες αυστηρή εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού και εντατικοποίηση των ελέγχων μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας και των περιφερειακών υπηρεσιών υγείας και πολιτικής προστασίας.

Μάλιστα ο κ. Θεοδωρικάκος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους προέδρους της ΕΝΠΕ Απόστολο Τζιτζικώστα και της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, καθώς και με τους δημάρχους Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, Πειραιά Γιάννη Μώραλη, Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη καθώς και δημάρχους παραλιακών δήμων της Αττικής, ζητώντας να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Την ίδια στιγμή οι αυτοδιοικητικοί έχουν πολλή δουλειά για το «Αντώνης Τρίτσης», καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των προσκλήσεων από το υπουργείο Εσωτερικών.
Αυτό σημαίνει πως μέσα στο φθινόπωρο οι δήμοι της χώρας θα πρέπει να καταθέσουν ολοκληρωμένες προτάσεις για την ένταξη των έργων στο αναπτυξιακό πρόγραμμα, γεγονός που προαναγγέλλει ένα γεμάτο δουλειά θέρος.