Τρ. Μαρ 19th, 2024

«Βόμβα» στη Θεσσαλία – Ανακοίνωση υποψηφιότητας για τις εκλογές του 2023

Το βλέμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 στρέφουν οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Θεσσαλίας.

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Κώστα Αγοραστού ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την περιφέρεια Θεσσαλίας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Μετεώρων Χρήστος Σινάνης, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία, αλλάζοντας τις πολιτικές ισορροπίες στην Καλαμπάκα.

Με ανακοίνωσή του ο πρώην δήμαρχος Μετεώρων δήλωσε: «Με αίσθημα ευθύνης απέναντί σας, με την ειλικρίνεια και την εντιμότητα που μας χαρακτηρίζει και μας την αναγνωρίζεται, κάνω σήμερα γνωστή την εκ νέου υποψηφιότητά μου για τη θέση του δημάρχου Δήμου Μετεώρων, ενόψει των εκλογών του 2023, επικεφαλής της παράταξης η οποία πέτυχε μέσα στην 5ετία 2014-2019 όλα τα μεγάλα στοιχήματα που είχε θέσει και τα οποία όλοι σας γνωρίζετε».

Υπενθυμίζεται ότι στις δημοτικές εκλογές του 2019 η παράταξη Σινάνη κατέγραψε την πρώτη Κυριακή ποσοστό 43,79% εκλέγοντας 14 δημοτικούς συμβούλους, ενώ η παράταξη του δημάρχου Θεόδωρου Αλέκου εξέλεξε 13 συμβούλους, αλλά τελικά στην δεύετρη Κυριακή υπερίσχυσε με ποσοστό της τάξεως του  56,145%.

Ακολουθεί η δήλωση υποψηφιότητας του Χρήστου Σινάνη: 

Αγαπητές μου συνδημότισσες, αγαπητοί μου συνδημότες

Με αίσθημα ευθύνης και με απόλυτη ειλικρίνεια απευθύνομαι ξανά σε εσάς, ένα χρόνο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.
Δώσαμε όλοι και εγώ προσωπικά και η παράταξη της οποίας ηγούμαι και όλοι εσείς, χρόνο στη νέα Δημοτική Αρχή για να δουλέψει και να υλοποιήσει το πρόγραμμά της. Δυστυχώς 1 χρόνο μετά, τα αποτελέσματα είναι αποκαρδιωτικά. Ίντριγκες, δημόσιες αντιμαχίες, διαγκωνισμοί για το ποιος θα πρωτοβολέψει «τα δικά του παιδιά», απαξίωση του ίδιου του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
Σ’ αυτή τη κρίσιμη ώρα δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγυρίσματα και περαιτέρω πειράματα. Δεν μας επιτρέπεται να σιωπήσουμε πια.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντί σας, με την ειλικρίνεια και την εντιμότητα που μας χαρακτηρίζει και μας την αναγνωρίζεται, κάνω σήμερα γνωστή την εκ νέου υποψηφιότητά μου για τη θέση του δημάρχου Δήμου Μετεώρων, ενόψει των εκλογών του 2023, επικεφαλής της παράταξης η οποία πέτυχε μέσα στην 5ετία 2014-2019 όλα τα μεγάλα στοιχήματα που είχε θέσει και τα οποία όλοι σας γνωρίζετε.

Συνδημότισσες και συνδημότες

Με ξέρετε και σας ξέρω. Μας γνωρίζετε και σας γνωρίζουμε. Παρά τα όποια λάθη και τις τυχόν παραλείψεις γνωρίζετε καλά πως δουλέψαμε σκληρά, με ανιδιοτέλεια, έντιμα για μια 5ετία ως Δημοτική Αρχή και με αίσθημα ευθύνης στεκόμαστε ως αντιπολίτευση για το καλό του τόπο μας.
Σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια που σήμερα ξεκινάμε, δεν περισσεύει κανείς. Καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες, όλους τους δημότες μας σε έναν ανοικτό και ειλικρινή διάλογο. Να κρατήσουμε αυτά που μας ενώνουν, να αναζητήσουμε την κοινή συνισταμένη και όλοι μαζί, μέσα από συνθέσεις και σε πνεύμα συνεργασίας να προχωρήσουμε για τις εκλογές του 2023. ΜΑΖΙ για τον Δήμο Μετεώρων που μας αξίζει.

Χρήστος Σινάνης
πρ. δήμαρχος Δήμου Μετεώρων-Επικεφαλής «Δύναμης Ευθύνης»