Σα. Απρ 20th, 2024

Αναφορά Μητσοτάκη στον Αντώνη Τρίτση – Το όραμά του γίνεται πράξη 30 χρόνια μετά

Στον πολιτικό και πρώην δήμαρχο Αθηναίων Αντώνη Τρίτση, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το πρόγραμμα ανάπτυξης και αλληλεγγύης δήμων και περιφερειών φέρει συμβολικά το όνομα του Αντώνη Τρίτση, με τον πρωθυπουργό να αναφέρει στην ομιλία του ότι το σχέδιο φέρει τις αρετές του πολιτικού από τον οποίο πήρε το όνομά του.

«Είναι τολμηρό και κοστολογημένο απλώνεται παντού συναρμόζοντας τις τοπικές ανάγκες στις εθνικές προβολές και έχει το βλέμμα για πολλές νέες θέσεις εργασίας παντού στην Ελλάδα αλλά και για μια καλύτερη ποιότητα ζωής», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Κλείνοντας μάλιστα την ομιλία του ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι:«πριν από 30 χρόνια ως υποψήφιος δήμαρχος ο Αντώνης Τρίτσης παρουσίαζε το πρόγραμμά του με αιχμή την ίδρυση δημοτικού αναπτυξιακού ταμείου για την αναβάθμιση της ζωής της πόλης και των πολιτών.

Εκείνος έλεγε -και διαβάζω γιατί έχει αξία το πόσο προφητικά ήταν τα λόγια του- «σήμανε η ώρα του Δήμου – πολεοδόμου, του Δήμου – τεχνολόγου, του Δήμου – μάνατζερ». Αυτά έλεγε ο Αντώνης Τρίτσης πριν από 30 χρόνια. «Και πετυχημένου επιχειρηματία». Θα κινδύνευε να κατηγορηθεί ως νεοφιλελεύθερος. «Η ώρα του νέου Δήμου». Αυτός ο νέος Δήμος, σε ένα μεγάλο βαθμό, άργησε τριάντα ολόκληρα χρόνια. Αλλά τώρα ήρθε πια για να μείνει», είπε ο πρωθυπουργός.