Σα. Απρ 20th, 2024

Παραίτηση αντιδημάρχου στη Θεσσαλία προκαλεί «πονοκέφαλο» στη δημοτική αρχή

Την παραίτησή του υπέβαλε από την θέση του Αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα του δήμου Τυρνάβου ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Αμπελώνα Χρίστος Μάμμος.

Σύμφωνα με την επιστολή του προς τον δήμαρχο και το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου «λόγοι πέραν των δυνατοτήτων του καθιστούν αδύνατο να υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη θέση του αντιδημάρχου». Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραίτηση του Χρίστου Μάμμου αλλάζει τις ισορροπίες στον δήμο Τυρνάβου.

Συγκεκριμένα με βάση τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών η παράταξη του δημάρχου Γιάννη Κόκκουρα εξέλεξε 6 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο, με την ανεξαρτητοποίηση του κ. Μάμμου να μειώνει τους δημοτικούς συμβούλους της σε πέντε. Την ίδια στιγμή οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης «Δράση Πολιτών» και «Η πόλη που Θέλουμε» έχουν από έξι έδρες στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τυρνάβου.

Ακολουθεί η επιστολή:

“Σας ενημερώνω ότι με την παρούσα επιστολή μου παραιτούμαι από τη θέση του Αντιδημάρχου του δήμου Τυρνάβου.
Λόγοι πέραν των δυνατοτήτων μου καθιστούν αδύνατο να υπηρετώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη θέση του αντιδημάρχου, τουλάχιστον με τις προϋποθέσεις που θεωρώ απαραίτητες να ισχύουν για να υπάρχει πλήρης, αποτελεσματική και ποιοτική εξυπηρέτηση στα προβλήματα των συνδημοτών μου.

Τέλος με την παρούσα επιστολή γνωστοποιώ και στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τυρνάβου ότι αποχωρώ από τη Νέα Δημοτική Κίνηση και παραμένω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος“.