Πα. Απρ 26th, 2024

Τριγμοί και αναταράξεις σε δήμο της Αττικής- Ανεξαρτητοποίηση δημοτικού συμβούλου

Στον Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων, η ένταση δεν απουσιάζει από τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, δημιουργώντας προβλήματα τόσο στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, όσο και στην αντιμετώπιση σοβαρών τοπικών ζητημάτων που θα πρέπει να επιλυθούν.

Η δημοτική αρχή και ο συνδυασμός του Σπύρου Πολλάλη διαθέτει 8 δημοτικούς συμβούλους, ενώ ο συνδυασμός του απερχόμενου δημάρχου Κώστα Καραγιάννη 7 δημοτικούς συμβούλους και ο συνδυασμός με επικεφαλής τον Γιώργο Κεραμίδα διέθετε μέχρι σήμερα 6 δημοτικούς συμβούλους. Η συγκεκριμένη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία προέκυψε δημοκρατικά από τις εκλογές του Μαΐου, δίνει τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, να μπλοκάρει όποτε κρίνει σκόπιμο τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τη λήψη αποφάσεων για σοβαρά θέματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα πριν λίγο διάστημα, επειδή δεν υπήρχε απαρτία σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ήταν αδύνατο να ψηφισθεί και να εγκριθεί η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού. Για να υπάρχει απαρτία στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, θα πρέπει να είναι παρόντα τουλάχιστον τα 11 από τα 21 μέλη.

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό, ειδικά στους ΟΤΑ και τις τοπικές κοινωνίες, ότι όποιες πικρίες και αν υπάρχουν και φιλοδοξίες θα πρέπει να παραμεριστούν, προς όφελος των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας. Θα πρέπει να καταλάβουν, όλες οι πλευρές πως μόνο από τη συνεργασία και την συνεννόηση θα βρεθούν λύσεις και θα βελτιωθεί η κατάσταση. Με τη στάση τους κρατούν σε ομηρία, όχι τους εαυτούς τους, αλλά τους πολίτες και τους κατοίκους. Επίσης, θα πρέπει να καταλάβουν, όλες οι πλευρές ότι οι εκλογές αργούν και θα γίνουν το 2023. Οπότε για παραπάνω από 3 χρόνια, θα πρέπει να βάλουν τις προσωπικές σκοπιμότητες, τη ματαιοδοξία και τις όποιες φιλοδοξίες τους στην άκρη. Ειδικά σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο, όπου οι τοπικές κοινωνίες θα αναλάβουν μεγάλο βάρος για την αντιμετώπιση μιας κρίσης, που έχει πολλαπλές μορφές. Η κρίση που αντιμετωπίζουμε είναι υγειονομική και θα ακολουθήσει μια σοβαρή οικονομική. Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Το παράδειγμα και τον δρόμο αυτό, φαίνεται πως ακολούθησε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αναστασιάδης, ο ανεξαρτητοποιήθηκε σήμερα από την παράταξη του Γιώργου Κεραμίδα, αναφέροντας στην επιστολή του ότι: “Δεσμεύομαι να υποστηρίζω και να υπηρετώ κάθε απόφαση και κάθε προσπάθεια της νέας Δημοτικής Αρχής που θα έχει όφελος για τον τόπο μας καθώς και να ασκώ εποικοδομητική κριτική σε κάθε απόφαση που μπορεί να βελτιωθεί.”

Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες, ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι το δικό του δρόμο.

Το ζητούμενο όμως, είναι όλες οι αποφάσεις από εδώ και στο εξής να βγαίνουν με την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και ομοφωνία.

Πηγή: peiraiasnews.gr