Πα. Μαρ 29th, 2024

Με βαριά καρδιά ο Πατούλης στις Βρυξέλλες για την εκλογή Τζιτζικώστα στην Επιτροπή Περιφερειών

Στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρο της ΕΝΠΕ, Απόστολο Τζιτζικώστα, είναι στραμμένα τα φώτα, εν όψει της αυριανής εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη της προεδρίας για την Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κι ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας προτάθηκε παμψηφεί από το ΕΛΚ για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής, με την υποστήριξη δημάρχων και περιφερειαρχών 27 ευρωπαϊκών πόλεων και φυσικά την στήριξη του αντιπροέδρου του ΕΛΚ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, φαίνεται πως αυτή η εξέλιξη δυσαρέστησε τον Γιώργο Πατούλη, ο οποίος «καλοέβλεπε» την Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το e-ota.gr, ο περιφερειάρχης Αττικής είχε κινήσει παρασκηνιακές διαδικασίες προκειμένου να αναδειχθεί ο ίδιος «εκλεκτός» του ΕΛΚ, ωστόσο δεν τα κατάφερε με τον Τζιτζικώστα να διακρίνεται  ως ο πρώτος Έλληνας προτεινόμενος για πρόεδρος της Επιτροπής.

Μάλιστα η «βεντέτα» ανάμεσα των δύο περιφερειαρχών κρατάει ήδη από τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της ηγεσίας της ΕΝΠΕ όπου προκρίθηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον Γιώργο Πατούλη να αναλαμβάνει την αντιπροεδρία της Ένωσης.

Μάλιστα οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ», υποστηρίζουν ότι ο περιφερειάρχης Αττικής «στριμώχνεται» στην θέση του αντιπροέδρου, δεδομένου ότι είχε συνηθίσει την προεδρία από την ΚΕΔΕ, τον Ιατρικό Σύλλογο και τόσες άλλες θέσεις έχοντας της πρωτοκαθεδρία στα προεδρεία.

Ο Γιώργος Πατούλης βέβαια εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στο πρόσωπο του Τζιτζικώστα και θα τον συνοδεύσει στις Βρυξέλλες, αλλά με βαριά καρδιά…